Un actor a urcat beat pe scena Capitalei Culturale Europene, cuprins de remuscari ca ia bani pentru un spectacol pe care il considera prost.

„A fost cel mai prost spectacol in care am jucat in viata mea. Prost eu, prost spectacolul. Am acceptat sa joc pentru bani, dar voi incerca sa rup contractul care ma tine legat de acest spectacol si sa nu mai apar in urmatoarele reprezentatii", a declarat Marius Manole, actor al Teatrului National Bucuresti, dupa incident.

Manole, unul dintre cei mai importanti actori ai tinerei generatii, primise un rol in spectacolul „Romania povestilor albastre", care a inaugurat miercuri seara pavilionul multifunctional montat in centrul orasului Sibiu. Zeci de spectatori prezenti in gradene l-au vazut pe tinarul actor cum a intrat cu o cutie de bere in mina pe scena, a desfacut-o, a baut, iar apoi a rigiit, desi acest lucru nu facea parte din scenariu.

Marius Manole ne-a declarat ca reactia lui a fost „un gest de constiinta, dar, probabil, nu foarte corect exprimat". Strategia lui de a scapa de rol se pare ca a dat roade, organizatorii spectacolului spunind ca vor sa renunte la serviciile lui.

Singurul care i-a luat apararea a fost primarul Sibiului, Klaus Johannis, care a declarat, mai in gluma, mai in serios, ca actorul a consumat alcool probabil „din cauza frigului". „Oricum, avind in vedere ca actorul respectiv este unul bun, premiat, ar trebui sa inchidem ochii si sa trecem peste acest incident", a mai spus Johannis.