Taxa auto nu trebuie interpretata ca fiind contrara dispozitiilor UE, iar punctul de vedere pe care Romania il va trimite Comisiei Europene va tine cont de consecintele pozitive pentru parcul auto si productia interna, a afirmat ministrul Economiei s
Taxa auto nu trebuie interpretata ca fiind contrara dispozitiilor UE, iar punctul de vedere pe care Romania il va trimite Comisiei Europene va tine cont de consecintele pozitive pentru parcul auto si productia interna, a afirmat ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian. "Taxa de prima inmatriculare nu trebuie interpretata ca fiind contrara dispozitiilor europene, din moment ce si alte state o aplica sub diferite forme si nicidecum ca fiind indreptata impotriva cetatenilor romani si a intreselor noastre ca stat membru. Din momentul aderarii, aceste dezbateri sunt inevitabile. Depinde de noi sa ne sustinem punctul de vedere si sa convingem ca suntem parteneri credibili", a declarat Vosganian dupa o intalnire de lucru pentru fundamentarea raspunsului catre Comisia Europeana, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei si Comertului. La intalnire au participat ministrul Mediului, Korodi Attila, Marius Tudor, secretar general al Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Autoturisme, secretarul de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale Adrian Ciocanea, secretarul de stat in Ministerul Economiei si Finantelor Alice Batu si Razvan Orasanu, consilier al premierului. In cadrul discutiilor au fost prezentate punctele de vedere ale institutiilor implicate si aspectele legate de armonizarea legislatiei nationale cu legislatia comunitara, evaluandu-se situatia altor state din UE care au aplicat si aplica masuri similare. Comisia Europeana a transmis, in martie, o scrisoare de somatie autoritatilor romane, in care se arata ca legislatia romaneasca privind taxa auto nu tine seama de deprecierea reala a masinilor, nu acorda contribuabilului dreptul de a contesta aplicarea grilei fixe si ca impozitarea discriminatorie nu poate fi justificata de considerente ecologice. (G.R.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.