Violoncelistul si dirijorul rus Mstislav Rostropovici (foto 1978) a fost spitalizat la Moscova, a indicat, joi, un membru al familiei, fara sa dea detalii despre motivele acestei internari, transmite AFP, citata de Mediafax.
Rostropovici, care a mai fost spitalizat in luna februarie, la Moscova, a participat la un dineu organizat cu ocazia implinirii a 80 de ani la Kremlin, pe 27 martie, dar a parut palid si obosit. Potrivit presei ruse, celebrul dirijor sufera de cancer si ar putea fi internat la spitalul de oncologie Blokhine, informatie pe care apropiatii muzicianului au refuzat sa o confirme. Rostropovici si-a amanat un turneu in Statele Unite, in noiembrie 2006, la sfatul medicilor sai.
Dirijorul si-a castigat o reputatie de campion al luptei pentru drepturile omului in timpul regimului sovietic, cand administratia de la Kremlin i-a retras cetatenia. Rostropovici a fost prieten cu scriitorul disident Alexandr Soljenitin. Dupa caderea regimului sovietic si-a recastigat cetatenia si de atunci isi imparte viata intre Rusia, Statele Unite si Franta. Impreuna cu sotia sa, soprana Galina Visnevskaia, a fondat o asociatie caritabila. (D.C)