Real Madrid ofera 80 de milioane de euro pentru portughezul de la Manchester, la o saptamina dupa ce Parlamentul European cerea reducerea costurilor cu fotbalul.

La doar citeva zile dupa ce Parlamentul European a adoptat un raport despre fotbal, recomandind, printre altele, reducerea sumelor astronomice platite pentru transferuri cu scopul de a se opri marirea decalajului dintre bogati si saraci, Real Madrid a anuntat ca ofera 80 de milioane de euro pentru achizitionarea lui Cristiano Ronaldo. Conform „The Guardian", au fost demarate deja negocieri cu agentul jucatorului portughez de la Manchester United, Jose Mendez. Gruparea madrilena ar fi dispusa sa ii ofere lui Ronaldo un contract care sa depaseasca orice oferta facuta de Manchester United, acord ce ar include un salariu anual de sase milioane de euro. „Mendez l-a avertizat pe Baldini (n.r.: oficialul de la Real care a purtat negocierile) ca United va lupta pentru a-l pastra pe Ronaldo, insa se pare ca i-a mai spus ca fotbalistul ar vrea sa plece la Madrid si ca ar respinge orice oferta de pe Old Trafford", scrie ziarul britanic.

Potrivit cotidianului spaniol „AS", Mendes i-a prezentat lui Baldini posibilitatea ca Real Madrid sa ii achizitioneze simultan pe Cristiano Ronaldo si pe tehnicianul Jose Mourinho, dar reprezentantul clubului madrilen i-a explicat agentului ca obiectivul echipei spaniole, in ceea ce priveste antrenorul, este Bernd Schuster.

In cazul realizarii, ar fi cel mai costisitor transfer din istoria fotbalului, cu conditia ca Berlusconi sa nu plateasca cele 110 milioane de euro promisi pentru aducerea lui Ronaldinho de la Barcelona la AC Milan.