In urma cu 18 ani, Paolo Maldini juca impotriva Stelei si cistiga Cupa Campionilor Europeni. In 2007, Milanul e deja in semifinale si, daca ia trofeul, campioana Romaniei nu va intra direct in grupe.

Jucatorii lui AC Milan arata ca o armata de rezervisti, ca un grup de veterani vicleni si rautaciosi, in conflict permanent cu tinerele generatii, carora aproape ca nu le permit sa se ridice de pe banca de rezerve. O generatie de „highlanderi", care graviteaza in jurul emblemei Paolo Maldini, de 23 de ani practicant al fotbalului de inalt nivel, cu peste 600 de meciuri jucate in Serie A si 165 de partide in cupele europene. Are 39 de ani si este cel mai cunoscut numar 3 din istoria fotbalului, iar miercuri seara a dat lovitura intr-un templu al modernismului, futuristul stadion Allianz Arena. Este capitanul echipei care tocmai a invins cu 2-0 pe Bayern München - intr-o partida in care golurile au fost marcate de jucatori care au 31 si 34 de ani (Seedorf si Inzaghi) - si a dus pe Milan in a patra semifinala de Liga Campionilor in ultimele cinci sezoane.

Campionii suturilor

Rossonerii au devenit astfel prima echipa care cistiga pe terenul lui Bayern in cupele europene, dupa aproape doi ani si jumatate, in noiembrie 2004 Juventus reusind sa invinga cu 1-0, insa in faza grupelor. In actualul sezon al Champions League, AC Milan este echipa care a expediat cele mai multe suturi spre portile adverse, 139, vivacitatea liniilor mediana si ofensiva facind diferenta si in ultima partida din Germania. La Bayern, departamentul creativ a fost la pamint, ca in majoritatea partidelor jucate dupa plecarea lui Ballack. Englezul Hargreaves, cel care ar fi trebuit sa limpezeasca actiunile nemtilor, ne-a aratat inca o data ca nu are ce cauta in lotul bavarez si este foarte posibil ca Manchester United sa-si retraga oferta generoasa facuta pentru achizitionarea sa in vara.

Sperante in Chelsea si Manchester

Pentru romani, raminerea in cursa a lui AC Milan nu este benefica, in cazul in care echipa lui Ancelotti cistiga trofeul Dinamo trebuind sa joace un tur preliminar pentru calificarea in grupele Ligii Campionilor. Lombarzii au cu 15 puncte mai putin decit echipa de pe locul secund, diferenta aproape imposibil de recuperat in cele opt etape ramase de jucat in Serie A. Bayern statea sensibil mai bine la acest capitol, fiind la patru puncte de locul doi, care duce din 1.Bundesliga direct in grupele Champions League. De altfel, dintre semifinaliste, doar Manchester United si Chelsea ar trebui sa cistige finala pentru ca viitoarea campioana a Romaniei sa nu joace vreun tur preliminar. A treia echipa englezeasca din semifinale, FC Liverpool, lupta pentru ultima pozitie a podiumului Premier League. In Liga Campionilor aceasta joaca pentru un loc in finala, impotriva lui Chelsea (24 aprilie, 1 mai), cealalta partida opunindu-le pe AC Milan si Manchester United.