Daniel Morar a recunoscut ca a vorbit la telefon cu seful statului despre dosarul Flota. Basescu l-ar fi sunat pe seful DNA sa-l intrebe de ce nu poate fi cercetat de procurori.

Procurorul-sef al DNA, Daniel Morar, a declarat miercuri seara, la emisiunea lui Robert Turcescu „100%" de la Realitatea TV, ca a vorbit cu Traian Basescu la telefon de mai multe ori. El a respins, insa, acuzatiile conform carora ar fi instrumentul prin care presedintele se razbuna pe adversarii sai politici. Morar a precizat ca, in discutiile cu presedintele, nu a fost vorba niciodata despre dosare. „Am discutat asa cum discut si cu parlamentari si cu ministri", a spus Daniel Morar, care a adaugat ca premierul Calin Popescu Tariceanu nu l-a sunat niciodata si ca a avut cu acesta discutii doar la sedintele de bilant.

Expertiza dosarului continua

La insistentele lui Robert Turcescu, Morar a relatat una dintre discutiile purtate cu Basescu. Se intimpla in 2006, cind presa a readus pe ordinea de zi dosarul Flota, iar mai multi politicieni reprosau DNA ca il protejeaza pe presedinte. Morar a declarat atunci ca procurorii anticoruptie nu-l pot cerceta pe Traian Basescu, deoarece Constitutia stipuleaza ca presedintele Romaniei poate fi anchetat doar pentru inalta tradare. Nemultumit, seful statului l-ar fi sunat pe Morar sa-l intrebe de ce procurorii nu-l pot cerceta, fiind deranjat de faptul ca asupra lui planeaza astfel de banuieli care-i afecteaza imaginea. Seful DNA i-a raspuns: „Pentru ca asa prevede Constitutia", mentinindu-si punctul de vedere. In ceea ce priveste dosarul, Morar a dezvaluit ca expertii desemnati au cerut un nou termen pentru finalizarea expertizei, fixat pentru iulie 2007.

Kövesi nu s-a conversat

Laura Codruta Kövesi, procurorul general al Romaniei, a declarat ieri, la iesirea de la sedinta plenului CSM, ca nu a vorbit niciodata la telefon cu presedintele Traian Basescu, nici cu premierul Calin Popescu Tariceanu. Rugata sa comenteze afirmatiile procurorului-sef al DNA in emisiunea „100%", Kövesi a spus ca doar cei doi pot da un raspuns legat de acest subiect. „Din cite am inteles, domnul Morar nu a discutat cu seful statului depre dosare, iar despre ce vorbesc ei la telefon, cel mai bine ar fi sa-l intrebati ori pe domnul Morar, ori pe seful statului", a spus Kövesi.