In sfirsit, unanimitate! Guvernul si Parlamentul au fuzionat si lucreaza, calm, eficient, barbateste, la indeplinirea programului de guvernare PSD.

Noua putere se poate mindri deja cu o serie de masuri istorice. In primul rind: scumpirea procesului de restituire a caselor nationalizate si reanimarea mafiei din spitale. Doua legi, un car de intelepciune si o cisterna de virtute, intr-o singura zi! A fost greu, dar numai asa se va tamadui tara. Inceputul e bun. Sub conducerea primului-ministru Tariceanu si cu ajutorul dezinteresat al social democratilor, PNL e la un pas de implinirea idealului liberal clasic: descurajarea dreptului la proprietate si incurajarea vietii de clan in serviciile publice. E strasnic, desi n-ar strica un pic de cumpatare. Sa fim cu bagare de seama. In ritmul asta, s-ar putea sa devenim un model de reforma si de liberalizare iesit din titini. Doar Moldova suverana va fi mai sus de noi. Pe de alta parte, e de inteles. Nu poti cere unor insetati de legiuire democratica sa se domoleasca. Destul am stat pe loc!

Pasoptismul avintat al noii coalitii PSD-PNL n-a putut scapa atentiei recunoscatoare a tarii, care a remarcat, cu aceeasi placuta uimire, normalizarea imediata a Justitiei. Acolo unde Monica Macovei vazuse doar prilej de vrajba, noul ministru, tinarul maestru Tudor Chiuariu, a adus, de la inceput, un duh de cumintenie rodnica. La 31 de ani, acest om pare sa aiba intelepciunea unui magistrat care a inteles ca dreptatea nu e o sabie, ci, dimpotriva, o teaca in care e loc pentru pasurile oamenilor necajiti, alergati de procurori prin curtea Grivco. Maestrul Chiuariu, un om de vasta cultura istorica, posesor al unui distins accent de autobaza moldoveneasca, a anuntat in cuvintele cele mai alese ca nu doreste sa fie un Robin Hood, dupa ce ministerul a fost condus de o Jeanne d’Arc. Chiar in lipsa traducatorului, intelesul acestei prime si frumoase pilde a noului ministru nu putea scapa publicului interesat: „ Olé, olé, olé! Monica nu mai e! Gata cu prigoana! Sub mine veti putea fura, daca stiti cum, iar voi, magistratii, nu trebuie sa va temeti ca o sentinta strimba va descalifica!".

Vin vremuri limpezi. Tara e bine tocmita. Economia duduie. Doar ca unii au auzul mai fin decit altii. Uniunea Europeana e cu noi si noi in ea, asa ca acum e prea tirziu. Nu ne mai pot face nimic. Legile merg. Sa luam, de pilda, Agentia Nationala de Integritate. E o obsesie UE stirnita de M.M. si, cu toate astea, palamentarii nostri neistoviti s-au aplecat asupra acestui proiect pe care il studiaza cum se cuvine, oricit i-ar grabi functionarii europeni sa dea rasol. Cind va fi gata, legea va fi la fel de buna cu toti parlamentarii, fara deosebire de partid. Asta se numeste justitie si maestrul Chiuariu se va pricepe sa o sfinteasca din biroul sau plin de citate.

Toate merg binisor spre foarte binisor. Un singur lucru se misca oarecum anevoios: suspendarea presedintelui. Si asta nu e bine. Caci presedintele Basescu e ultima piedica in calea implinirii noastre democratice. Desi n-ar trebui sa pierdem nadejdea. Parlamentarii lucreaza, in felul lor, riguros si corect. Ieri au facut un pas mare cu legile sigurantei nationale si, daca am ghicit lucrarea acestor barbati daruiti binelui public, socoteala lor arata asa: de ce un presedinte suspendat, cind putem avea un presedinte emasculat? Vointa parlamentara il va usura pe presedinte de controlul serviciilor secrete. Interceptarea convorbirilor va pleca de la SRI si va ajunge in ingrijirea parlamentarilor, care vor putea vorbi, in sfirsit, la telefon, pe probleme de energie, fara sa se mai teama de electrocutare. Incet-incet, toate se vor aseza la locul lor. Lipsit de informatii si de influenta, presedintele nu se va mai putea opune presiunii democratice exercitate de Rusia. In plus, sub control liberal, CSAT va pune capat cirdasiei cu agresorul imperialist american. Noua Republica PNL - PSD - PC - PRM - UDMR va avea la dispozitie: serviciile secrete, Justitia si Parlamentul. Pe scurt, asta se cheama ca vom scapa de dictatura lui Basescu.