Eroul reportajului BBC care sustinea ca emigrantii romani in Marea Britanie locuiesc in corturi in Hyde Park, a sustinut ieri intr-o emisiune realizata de postul Realitatea TV ca materialul BBC este o "facatura" pentru care a fost recompensat cu 3
Eroul reportajului BBC care sustinea ca emigrantii romani in Marea Britanie locuiesc in corturi in Hyde Park, a sustinut ieri intr-o emisiune realizata de postul Realitatea TV ca materialul BBC este o "facatura" pentru care a fost recompensat cu 300 de lire.
"In timpul filmarilor am declarat ca am locuit in Hyde Park, dar dupa inregistrare si incasarea banilor le-am spus reporterilor de la BBC ca n-am locuit nici o seara acolo, insa ei n-au tinut seama de acest lucru, iar acum regret ce am declarat in reportaj, intrucat nu s-a difuzat tot", a spus ieri, la Realitatea TV, Daniel Zatreanu. Venit special in studioul Realitatii TV, Daniel Zatreanu, 23 de ani, din Craiova, a relatat ca reprezentantii BBC l-au contactat "intr-o biserica ortodoxa din Londra", ei "vazandu-l mai brunet si imbracat mai uratel", detaliile aparitiei sale in reportaj fiind stabilite prin intermediul "unei femei, care vorbea romaneste si care a spus ca este de la BBC". Reporterii de la BBC i-ar fi spus ca vor sa faca un material despre romanii din Londra, "realizati si mai putin realizati", si ca ei au ales Hyde Park, fara a-si motiva optiunea. "Mi-a suras faptul, asa ca am acceptat", a spus protagonistul reportajului. Desi, intr-un comunicat special, BBC a precizat ca i-a platit 100 de lire, el spune ca, in realitate, este vorba de 300 de lire sterline, pentru care s-a incheiat o chitanta ce nu avea nici antet, nici stampila si nici numar de inregistrare si care a fost semnata de el si de reprezentantul BBC.
Purtatorul de cuvant al Ministerului Afacerilor Externe, Corina Vintan a declarat: "Avem incredere in jurnalistii britanici, iar in legatura cu continutul reportajului, Ambasada Romaniei la Londra a solicitat o intrevedere cu conducerea BBC, care nu s-a realizat inca, intrucat directorul lor general este plecat in Orientul Mijlociu". (G.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.