Distribuitorul de materiale de constructii Arabesque Galati vrea sa imprumute 56 milioane euro de la International Financial Corporation (IFC) pentru extinderea activitatilor din Romania, Ucraina si Moldova si pentru patrunderea in Serbia si Bulgaria
Distribuitorul de materiale de constructii Arabesque Galati vrea sa imprumute 56 milioane euro de la International Financial Corporation (IFC) pentru extinderea activitatilor din Romania, Ucraina si Moldova si pentru patrunderea in Serbia si Bulgaria. Programul de investitii se intinde pe o perioada de trei ani si este estimat la 90 milioane euro, se arata intr-un anunt al IFC.
Compania intentioneaza sa imprumute 28 de milioane de euro direct de la IFC, divizie a Bancii Mondiale, si sa obtina inca 28 de milioane de euro printr-un credit sindicalizat de la un consortiu de banci. Provenienta celorlalte 34 de milioane de euro necesare investitiilor nu a fost facuta publica.
IFC ar putea oferi Arabesque o garantie de pana la 10,5 milioane de dolari pentru cumpararea de actiuni la Budmax, subsidiara din Ucraina a firmei. Arabesque Galati a fost infiintata in anul 1994 si detine in prezent o retea de peste 30 de centre de distributie in Romania, Ucraina si Republica Moldova si a realizat in 2005 o cifra de afaceri de 734,4 milioane de lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.