Inspectorii de la Protectia Consumatorilor au amendat societatea "Electrica Muntenia Sud", pentru "deficiente" in informarea consumatorilor si au cerut "baietilor destepti de la facturare" sa factureze consumul energiei electrice la cursul la zi a
Inspectorii de la Protectia Consumatorilor au amendat societatea "Electrica Muntenia Sud", pentru "deficiente" in informarea consumatorilor si au cerut "baietilor destepti de la facturare" sa factureze consumul energiei electrice la cursul la zi al BNR. Pe acelasi motiv au fost amendate Distrigaz Sud si Apa Nova.
Pe de alta parte, Reprezentantii Electrica au anuntat ieri ca vor contesta in instanta amenda de 3000 lei aplicata de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC). Inspectorii de la Oficiul pentru Protectia Consumatorilor al Municipiului Bucuresti au facut miercuri un control la sediul Electrica Muntenia Sud (EMS) - Sucursala Bucuresti, in urma mai multor reclamatii primite telefonic, dar si pentru a verifica modul in care EMS respecta legislatia cu privire la informarea corecta a abonatilor, potrivit unui comunicat ANPC. Societatea a fost amendata in urma constatarii unor "deficiente" privind informarea "completa, corecta si precisa a consumatorilor" in legatura cu contractele preformulate. "ANPC atrage atentia ANRE (Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei - n.r.), precum si S.C. Electrica S.A. ca stabilirea la facturare a unui curs valutar avand ca reper luna octombrie 2006 aduce atingere intereselor economice ale consumatorilor si solicita "baietilor destepti de la facturare" sa intre in legalitate prin facturarea consumului energiei electrice la cursul oficial de schimb stabilit zilnic de Banca Nationala", se mai arata in comunicatul ANPC. Totodata, reprezentantii Autoritatii solicita Ministerului Finantelor, Garzii Financiare si Agentiei Nationale de Administrare Fiscala sa verifice legalitatea modului de interpretare legala a facturarii consumatorilor de catre societatea Electrica S.A. Autoritatea precizeaza ca a stabilit pentru luni, 16 aprilie, o discutie cu ANRE pentru a gasi o solutie favorabila consumatorilor. "De asemenea, a fost adresata o invitatie si catre S.C. Electrica S.A.", se mentioneaza in comunicat. Tot miercuri, societatile Distrigaz Sud si Apa Nova au fost amendate cu cate o amenda de 3000 de lei pentru neinformarea corecta si precisa a consumatorului.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.