ANRE nu va suspenda ordinul prin care a aprobat solicitarea ELCEN de a majora cu 10% pretul energiei termice livrate RADET, crestere care se aplica incepand cu 9 aprilie.
Tarifele au urcat de la 109,7 lei/gigacalorie la 121 lei/Gcal. ANR
ANRE nu va suspenda ordinul prin care a aprobat solicitarea ELCEN de a majora cu 10% pretul energiei termice livrate RADET, crestere care se aplica incepand cu 9 aprilie.
Tarifele au urcat de la 109,7 lei/gigacalorie la 121 lei/Gcal. ANRE este pe de alta parte dispusa sa reanalizeze datele cu Primaria Capitalei, a declarat presedintele Autoritatii, Nicolae Opris, transmite Mediafax. "Nu putem suspenda ordinul pentru ca el s-a facut pe baza unor date care ne-au fost transmise. Putem reanaliza datele impreuna cu Primaria si vom lua o decizie dupa reanalizarea datelor", a spus Opris. ANRE va invita reprezentantii Primariei Bucuresti pentru reevaluarea informatiilor primite de la producatorul de energie.
Adriean fluiera refrenul "baietilor destepti"
Primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, a afirmat, marti, ca decizia ANRE este nelegala si in favoarea "baietilor destepti" si a solicitat institutiei sa suspende ordinul, in caz contrar municipalitatea urmand sa conteste decizia in instanta. Totodata, argumentele economice ale producatorului de energie ELCEN pentru aceasta majorare sunt injuste, considera Videanu.
Reamintim, Electrocentrale Bucuresti a cerut ANRE, in noiembrie 2006, sa aprobe o majorare cu 22% a pretului energiei termice furnizate Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice (RADET) Bucuresti, de la 109,7 lei/Gcal la 134,7 lei/Gcal. Cresterea urma sa fie acoperita de subventii, iar tariful la populatie ar fi fost mentinut. Primaria a acceptat, in luna februarie, o majorare a preturilor de doar 7,85%, subventionata de la bugetul local. Ultima majorare a pretului agentului termic furnizat de ELCEN a avut loc in luna ianuarie 2006, cand autoritatea de reglementare a aprobat o crestere cu 19,7%, dupa ce compania a solicitat o majorare cu 56%. Un producator de energie poate solicita ANRE sa aprobe modificarea preturilor atunci cand costurile de aprovizionare cu combustibili sau pretul final de productie s-au modificat cu mai mult de 5% fata de nivelurile avizate anterior de institutie. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.