Dan Becheru, Adrian Baluta si Sorin Bechira au urcat pe podiumul unui concurs de grafica 2D si 3D organizat de prestigiosul site www.3dm3.com.„Orasul ascuns" al lui Adrian Baluta (sus) si lumea ascunsa,inchipuita de Sorin Bechira (jos). Babilonul in format 3D, un oras ascuns si o lume armonioasa disparuta de o buna vreme, reprezentate de cei trei romani, i-au convins pe cei sase membri ai juriului sa le rasplateasca pe masura efortul. Reconstruirea digitala a unor lumi disparute a fost miza pentru care peste 150 de pasionati de design si-au inscris lucrari in concurs.

Efecte ca-n „Lord of the Rings"

„Cautam o reprezentare grandioasa a unei lumi disparute. Prima data m-am gindit la piramide, insa m-am oprit in cele din urma asupra Babilonului", nota Dan Becheru pe site-ul oficial in momentul in care si-a inscris lucrarea in concurs, la sectiunea 3D. „O seama de legende circulau in jurul acestei constructii. Aici s-a construit Turnul Babilonului, e locul in care se afla una dintre cele sapte minuni ale lumii, Gradinile Suspendate ale Semiramidei, si tot aici se gaseste si Poarta zeitei Istar", isi mai motiveaza tinarul de 25 de ani alegerea facuta.

Orasul ascuns al lui Adrian Baluta, care pune in conflict o veche civilizatie cu tehnologiile viitorului, a ocupat locul doi la sectiunea 2D. „Toata munca a durat trei saptamini. Am folosit mattpaiting, o tehnica regasita inclusiv in «Lord of the Rings», ce combina fotografia cu texturi de roca, iarba sau metal", declara pentru „Cotidianul" bucuresteanul. Baluta a mai realizat in 2005 un scurtmetraj de animatie, „Dream Forest", prezentat in 2005 in cadrul Festivalului de film DaKINO.

O idee politica

„Dupa o saptamina intreaga de brainstormig m-am decis sa descriu un mediu pasnic, cald, unde mai multe natiuni reusesc sa traiasca in armonie. E posibil sa existe in tot ceea ce incerc sa fac si o oarecare idee politica", isi descrie si Sorin Bechira proiectul care a fost recompensat cu „bronz" tot la categoria 2D. Timisoreanul, in virsta de 28 de ani, a utilizat, in principal, programele Photoshop si After Effects pentru a realiza o lume dominata de misterioase obiecte zburatoare.

Cititi in editia de miine povestea din spatele celor trei lucrari premiate.