Presedintele UPSC, senatorul Ioan Talpes, a sustinut ieri ca este foarte posibil ca parlamentarii PNL, PRM si PC sa voteze pentru suspendarea din functie a presedintelui Traian Basescu, intrucat acesta este interesul liderilor acestor partide. El a s
Presedintele UPSC, senatorul Ioan Talpes, a sustinut ieri ca este foarte posibil ca parlamentarii PNL, PRM si PC sa voteze pentru suspendarea din functie a presedintelui Traian Basescu, intrucat acesta este interesul liderilor acestor partide. El a spus ca suspendarea presedintelui Basescu va adanci criza de pe scena politica, dominata de interesul unor lideri de partid, nu de interesul general. Conform lui Talpes, este foarte posibil ca parlamentarii PC, PRM si PNL sa voteze pentru suspendarea presedintelui Traian Basescu, asa cum vor liderii formali sau informali ai acestor formatiuni, adica Dan Voiculescu, Corneliu Vadim Tudor si, respectiv, Dinu Patriciu. Presedintele UPSC a precizat ca ar fi posibila, pe de alta parte, in urma unor negocieri purtate "sub covor", o impacare gen "pupat Piata Independentii" pe scena politica, "care sa duca la o noua formula de guvernare". "Dar este greu, in acest moment, sa tragi concluzii certe despre ce va fi pe scena politica", a spus Talpes, citat de Mediafax. El a anuntat, saptamana trecuta, ca va sesiza Curtea Constitutionala in legatura cu noul Cabinet Tariceanu, despre care a sustinut ca ar fi neconstitutional. Intrebat ieri cand isi va pune intentia in aplicare, senatorul a precizat ca demersul sau implica elaborarea unei documentatii, precum si strangerea de semnaturi, ceea ce necesita "un anumit timp". (A.H.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.