Asociatia West Spinning Brigade, organizatoarea acestei etape care da startul in editia a doua a Trofeului AVP, ne anunta ca pina joi, 11 aprilie, sint inscrisi 50 de participanti si atrage atentia ca numarul maxim admis in concurs este de 75. Iata un motiv pentru indecisi sa faca pasul hotaritor si sa vina sa-si incerce puterile cu cei mai buni pescari de spining din tara.

Fiecare cu norocul si Ghiorocul lui

Complexul de la Ghioroc inglobeaza sapte balti, dintre care doua sint pistele de concurs ale Cupei Gipo: Oceanul si Balta Mica.

Oceanul este situat in partea dreapta a soselei, are forma rectangulara si o suprafata de aproximativ 45 de hectare. Dat fiind modul de formare a lacurilor, substratul este neregulat, toata suprafata Oceanului abundind in gropane cu adincimi maxime de 12-14 m, praguri, platouri cu adincimi de unul, doi sau chiar trei metri, coboriri line sau pante abrupte. In perioada calda, platourile sint invadate de pilcuri de vegetatie submersa. Peste 60% din perimetrul malului este inconjurat cu un briu de stuf cu o latime de trei-patru metri. In mijlocul lacului se gasesc doua insule, loc predilect de campare a pescarilor.

Go west!

Balta Mica este localizata pe partea stinga a soselei si are o suprafata de 18 hectare. Este mai putin acoperita de plante decit Oceanul si mai saraca in structuri. Si aici insa apar platouri, gropane de 12-14 m si praguri. Substratul este nisipos, cu zone de pietris sau namol, in zonele in care malurile abrupte s-au surpat in lac. Peste 50% din perimetrul malului este inconjurat de un briu de stuf. Speciile rezidente de rapitori: stiuca, salau, somn, biban, clean. Rapitorul cu populatia cel mai bine reprezentata este stiuca, urmata de salau. Somnul este o prezenta destul de rara in lansete, iar bibanul si cleanul sint specii mai putin vizate de pescari.

Vineri, 13 aprilie, ora 18.00, are loc sedinta tehnica la Scorpionul Rosu. Parola la intrare va fi: ĄCiuc, inc-o stiuca si ma duc".

Taxa de participare: 175 de lei.

Taxa de insotitor: 75 de lei.

Persoana de contact pentru inscrieri: Stefan Tudose, stefangler@yahoo.com