Soferii senatorilor au intrat ieri in greva. Timp de doua ore. De la 7 la 9 dimineata. Dupa modelul sefilor lor din dreapta, ei se lupta pentru privilegii.

Timp de doua ore, soferii de la Senat au facut ieri greva. Au cerut salarii mai mari si revenirea la alimentarea masinilor pe bonuri de benzina, nu pe carduri. De ce pe bonuri? Aici soferii schimba discutia si spun ca, de fapt, sint suparati pe seful parcului de masini, Vasile Fadur, care a ramas in functie, desi Biroul Permanent al Senatului a decis schimbarea acestuia cu doua saptamini in urma. In asteptarea rezolvarii problemelor, soferii au suspendat greva pentru o saptamina.

Singurul efect notabil al grevei: sedinta Camerei superioare a inceput cu intirziere. „Am ajuns la Senat cu masina unui prieten. Cind am vazut dimineata ca soferul intirzie, l-am sunat si omul si-a cerut scuze ca uitase sa ma anunte cu o seara inainte", ne-a povestit viceliderul grupului PRM, Valentin Dinescu. Afectat de greva soferilor senatoriali a fost si senatorul independent Nicolae Vlad Popa, care este dependent de masina de la Senat din cauza unor probleme locomotorii. „Am cerut masina la 8 si jumatate si mi s-a spus ca nu poate sa vina nici o masina din cauza grevei. Eu am problemele acestea cu deplasarea si stau si intr-o zona in care nu pot intra decit masinile oficiale. Este linga Ambasada SUA", ne-a declarat Popa, care a asteptat terminarea grevei pentru a ajunge la Senat.

Au existat insa si multi spargatori de greva. Asa ca majoritatea senatorilor nu au avut probleme cu intirzierile soferilor grevisti.