"Diavolii" lui Ferguson au facut spectacol marti seara pe "Teatrul Viselor", reusind o victorie de senzatie in fata Romei, scor 7-1 (4-0). Scorul era 3-0 in minutul 19 si se anunta deja o catastrofa pentru capitolini. Chivu a fost integralist la Roma
"Diavolii" lui Ferguson au facut spectacol marti seara pe "Teatrul Viselor", reusind o victorie de senzatie in fata Romei, scor 7-1 (4-0). Scorul era 3-0 in minutul 19 si se anunta deja o catastrofa pentru capitolini. Chivu a fost integralist la Roma, dar a facut un meci slab, fiind vinovat la cel putin doua goluri ale lui United. Alex Ferguson a declarat ca a trait cea mai mare seara din cei 20 de ani de cariera la Manchester United. "In ceea ce priveste competitiile europene este cea mai mare seara pe care am trait-o aici. Niciodata nu te astepti la un altfel de scor. Dar calitatea meciului a fost atat de ridicata astfel ca odata ce am marcat golul doi si trei am simtit ca se va intampla ceva maret", a spus Ferguson. Acesta a afirmat ca tehnicianul Romei, Luciano Spalletti, s-a aratat a fi un perdant foarte demn. "Este un antrenor curajos, care are o echipa puternica. Sper sincer ca isi vor reveni dupa aceasta infrangere. Este adevarat ca Roma ne-a redat increderea", a comentat Ferguson, pentru care echipele engleze sunt in acest moment cele mai bune din Europa. "In urma cu sase sau sapte sezoane, fotbalul spaniol era cel mai bun, poate alaturi de cel italian. Insa Anglia s-a imbunatatit radical. In Anglia exista acum o imensa calitate fizica, tehnica. Asa cum o arata si calificarea lui Chelsea la Valencia, cred ca suntem cei mai buni din Europa", a comentat Ferguson. La randul sau, Luciano Spalletti a declarat ca este greu de explicat ce s-a intamplat la meciul cu Manchester. "Acest rezultat poate fi imputat si performantei lui Manchester, dar si faptului ca nu am jucat nimic. Nimeni nu isi imagina un astfel de rezultat. Nu realizez cu adevarat ce s-a intamplat. Am suferit din cauza lipsei de experienta. La fiecare ocazie, ei marcau. Manchester a facut un meci fantastic", a spus Spalletti.
Chelsea s-a calificat la Valencia
In celalalt meci al serii de marti, Chelsea s-a impus in Spania, 2-1 (0-1) cu Valencia, si s-a calificat pentru semifinalele competitiei. Morientes a deschis scorul pentru "lilieci", dupa ce tot el a avut o bara, dar Sevecnko si Essien au intors rezultatul si calificarea in repriza a doua. "La pauza aveam nevoie de o schimbare. Joe Cole, intrat in locul lui Lassana Diarra, este un jucator de creatie, care putea face mai mult in fata fundasilor Valenciei. Este un jucator care poate schimba fata meciului. Noi am dominat repriza secunda. Valencia este o echipa buna si sa castigi la ea acasa este o mare performanta. Am meritat sa castigam meciul. Toti suporterii nostri trebuie sa fie mandri. Vreau sa raman in Anglia si sa raman la Chelsea. Asta imi doresc", a afirmat Jose Mourinho, antrenorul lui Chelsea. In schimb, Quique Sanchez Flores, tehnicinaul Valenciei, a declarat ca infrangerea este foarte dureroasa. "Nu stiu daca a castigat cea mai buna echipa, dar in orice caz a castigat o mare echipa. Chelsea are un potential impresionant. A doua repriza a lor a fost foarte buna", a declarat Sanchez Flores. (MIG)
VALENCIA - CHELSEA 1-2 (1-0)
Au marcat: Morientes (32) / SEVCENKO (52), ESSIEN (90).
Valencia: Canizares - Miguel, Ayala, Moretti, Del Horno - Joaquin, Albelda, Albiol (72 Viana), D. Silva - D. Villa, Morientes (65 Angulo). Antrenor: Q. Sanchez Flores.
Chelsea: Cech - L. Diarra (46 J. Cole), Carvalho, Terry, A. Cole - Essien, Obi Mikel, Ballack, Lampard (90A3 Makelele) - Drogba, Sevcenko (90A3 S. Kalou). Antrenor: J. Mourinho.
In tur: Chelsea - Valencia 1-1.
MANCHESTER - ROMA 7-1 (4-0)
Au marcat: Carrick (11, 60), A. Smith (17), Rooney (19), C. Ronaldo (44, 49), Evra (81) / De Rossi (69).
Manchester: Van der Sar - O'Shea (52 Evra), R. Ferdinand, Brown, Heinze - C. Ronaldo, Carrick (73 Richardson), A. Fletcher, Giggs (61 Solskjaer) - A. Smith, Rooney. Antrenor: A. Ferguson.
Roma: Doni - Cassetti, Mexes, Chivu, Panucci - Pizarro, De Rosi (86 Faty) - Wilhelmsson (88 Rosi), Vucinici, Mancini (90 Okaka Chuka) - Totti. Antrenor: L. Spaletti.
In tur: Roma - Manchester 2-1.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.