Politia Capitalei cheltuieste lunar 4 miliarde de lei vechi pentru chiriile politistilor din provincie.

Potrivit unui studiu al Politiei Capitalei facut in perioada 2002-2006, bucurestenii nu vor sa se faca politisti. In aceste conditii, sefii institutiei se orienteaza catre cei din tara. „Peste 600 dintre cei 1.773 de politisti angajati in Bucuresti sint din provincie si pentru ei se cheltuieste din bugetul lunar mai mult de 4 miliarde de lei vechi", ne-a declarat chestorul Marian Tutilescu, seful Politiei Capitalei.

La ora actuala, in Bucuresti, cei mai multi politisti angajati sint din judetele Arges, Olt si Teleorman. „Aceasta consecinta implica costuri suplimentare. Pentru ei se acorda o indemnizatie de mutare echivalenta unui salariu brut si, in plus, lunar, inca 50% din salariu pentru chirie. Cu toate acestea, multi dintre ei sint decisi sa paraseasca Bucurestiul", adauga chestorul Tutilescu. De altfel, una dintre concluziile studiului este ca o problema mare a Politiei Capitalei ar fi fluctuatia de personal pentru ca angajatii tind sa se intoarca in orasele din care provin.

Politia Capitalei are in plan organizarea in licee a unei campanii, prin care va informa tinerii bucuresteni despre meseria de politist. Salariul unui proaspat incadrat in Politie este de minimum 15 milioane de lei vechi. Fluctuatia in Politia Capitalei este de 10%, cea mai mare fiind in 2005, cu un indice de fluctuatie de 18%.