FRF a decis sa reintroduca in regulament sanctiunea de disputare a meciurilor fara spectatori.

Comitetul de Urgenta al FRF s-a reunit ieri-dimineata inaintea Comisiei de Disciplina pentru a modifica regula jocului chiar pe finalul competitiei. Astfel, s-a decis reintroducerea sanctiunii disputarii meciurilor cu portile inchise, care fusese stearsa din regulament de aceeasi instanta, pe motiv ca nu e normal sa sufere toti fanii pentru citiva huligani.

Jandarmi protejati

De data aceasta, motivatia a fost ca „disputarea partidelor la o distanta de 150 km nu sanctioneaza in mod real suporterii care produc incidente, ei putindu-se deplasa sa isi vada echipa. Mai mult, ar putea produce stricaciuni stadionului respectiv. In plus, sanctiunea organizarii jocurilor pe stadion neutru presupune eforturi suplimentare din partea organelor de jandarmerie pentru supravegherea suporterilor pe traseul de deplasare", a declarat directorul Departamentului Competitii al LPF, Mircea Cezar Ionescu. Vicepresedintele LPF Alexandru Boc a adaugat ca exista probleme legate de alegerea locului de desfasurare, pentru ca unele stadioane nu sint omologate sau conducatorii clubului din acel oras nu vor sa puna la dispozitia altor grupari stadionul, temindu-se de incidente si acolo.

Rapidul ar putea profita retroactiv

In privinta suspendarii primite de Rapid, ultima echipa care a fost sanctionata cu disputarea a trei partide la 150 kilometri distanta de Bucuresti, Ionescu a spus: „Cei de la Rapid, daca se considera nedreptatiti, pot face memoriu si comisia poate decide sa joace pe terenul lor cu portile inchise". Terenul Rapidului a fost suspendat pentru trei etape dupa incidentele provocate de suporterii alb-visiniilor la partida cu Steaua.

Cazul Steaua, aminat Comisia de Disciplina a decis sa amine pentru vineri cazul Steaua - Dinamo, pentru a-l audia pe observatorul Doru Neagu, cel care a scris in raport despre incidentele provocate de fani. Acesta a notat obiectele aruncate pe gazon, in directia lui Niculescu, pungile de seminte care au zburat catre loja in care dansa Cristi Borcea, bataia dintre fanii stelisti si tortele aprinse in peluza. Tot ieri s-a aminat si judecarea litigiului dintre Sorin Cirtu si Gheorghe Stefan, ajuns la LPF dupa de tehnicianul Nationalului a declarat despre presedintele Ceahlaului: „Pinalti, esti un escroc, un cooperatist! Toata viata ta ai facut numai blaturi".