Mii de romani s-au interesat de munca in Marea Britanie, in cadrul unei campanii sustinute de autoritatile britanice pentru obtinerea de posturi legale in aceasta tara. Campania , finantata de Ministerul de Externe al Marii Britanii si implementata i
Mii de romani s-au interesat de munca in Marea Britanie, in cadrul unei campanii sustinute de autoritatile britanice pentru obtinerea de posturi legale in aceasta tara. Campania , finantata de Ministerul de Externe al Marii Britanii si implementata in Romania prin Organizatia Internationala pentru Migratie (OIM), a fost lansata la Bucuresti Sofia si Londra. Peste 2700 de persoane s-au interesat, prin linia telefonica de la Bucuresti, de locuri de munca in Marea Britanie. Dupa valul de aderare din 2004, autoritatile britanice au observat o crestere a numarului persoanelor din noile state membre, in special femei, care erau traficate spre Regatul Unit pentru exploatare sexuala. Grupurile criminale profitau de pe urma dreptului la libera circulatie a persoanelor si a curselor aeriene ieftine, precum si de intentia potentialelor victime de a gasi oportunitati de munca in Marea Britanie, ajungand aici in urma unor oferte inselatoare. "Londra a publicat un Plan de Actiune pentru Combaterea Traficului de Persoane (...) Planul spune clar ca Marea Britanie este un mediu ostil pentru traficanti. Vom aduce in fata justitiei pe orice suspect de astfel de activitati iar tribunalele noastre vor da sentinte grele pentru cei gasiti vinovati", a spus Robin Barnett.
"Nu-i vom tolera fara forme legale"
Robin Barnett a mai spus ca nu vor fi tolerati romanii sau bulgari care pleaca in Anglia la munca fara forme legale. "Este in interesul tuturor romanilor si bulgarilor sa inteleaga foarte clar reglementarile in domeniu, pentru a preveni problemele care se pot ivi cand ajung in Marea Britanie, respectiv acelea de a ramane fara mijloace de supravietuire". Diplomatul a mai adaugat ca "nu se amesteca" in situatia generata de reportajul BBC privind romanii care traiau in corturi in Hyde Park, pentru ca "aceasta este o problema a Ambasadei Romaniei la Londra si a postului respectiv".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.