Dupa cum a anticipat Ministerul ucrainean de Interne, aproximativ 700.000 de persoane din ambele tabere urmau sa participe la cele doua mitinguri organizate la Kiev, pentru care au fost detasate trupe din fortele speciale de pe langa Ministerul de In
Dupa cum a anticipat Ministerul ucrainean de Interne, aproximativ 700.000 de persoane din ambele tabere urmau sa participe la cele doua mitinguri organizate la Kiev, pentru care au fost detasate trupe din fortele speciale de pe langa Ministerul de Interne. Totusi, presa de la Kiev informa ieri ca Iuscenko ar fi avansat 15 puncte de compromis cu premierul Viktor Ianukovici, dar ca cele doua parti au convenit sa nu faca public acest plan deocamdata. Planul sefului statului enumera compromisurile ce trebuie facute si invoca reluarea consultarilor intre principalele partide parlamentare. Mai mult, planul prevede ca data alegerilor parlamentare anticipate, stabilita initial pentru 27 mai, poate fi schimbata. De altfel, presa de la Kiev, citand surse din Rada Suprema, a dezvaluit ca anticipatele din Ucraina, pe care Iuscenko le stabilise pentru 27 mai, ar putea fi amanate. Acordul in acest sens ar fi fost convenit intre Iuscenko si liderii coalitiei aflate la guvernare. Cancelaria prezidentiala a negat insa informatia, explicand ca Iuscenko nu a pregatit nici un decret cu acest scop. Tot pentru rezolvarea crizei, ucrainenii au apelat la serviciile de mediator ale fostului presedinte polonez Alexander Kwasniewski, acelasi care a arbitrat situatia politica din 2004, din timpul Revolutiei Portocalii. (L.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.