Acum o luna, Iancu afirma ca presedintele lui FC National, Constantin Iacov, a cerut "inca o data" banii pentru transferul lui McKain. "Vreau sa va spun de ce l-am facut escroc pe Iacov si de ce nu m-a dat in judecata. Pentru ca ne-a transmis sa le m
Acum o luna, Iancu afirma ca presedintele lui FC National, Constantin Iacov, a cerut "inca o data" banii pentru transferul lui McKain. "Vreau sa va spun de ce l-am facut escroc pe Iacov si de ce nu m-a dat in judecata. Pentru ca ne-a transmis sa le mai dam inca o data banii pentru McKain, desi noi am facut plata prin banca si avem documente. Dansii au dus banii pe unde i-au dus si trebuie sa raspunda. Eu il fac escroc pentru ca am documente", a spus Iancu. Oficialul gruparii banatene, explicat si de ce clubul are datorii la bugetul de stat. "A aparut o stire conform careia am avea sechestru asigurator pe valoarea transferurilor in valoare de nu stiu cate miliarde, instituit de administratia financiara. De unde vine aceasta datorie? Politehnica AEK este cea care a facut acele transferuri foarte multe de la Progresul-Vulcan, actualul FC National. Noi am platit toate sumele, nu ne-au dat facturi, in jur de trei milioane de euro, pentru toti jucatorii. Dar nici pana in ziua de azi nu ne-au dat facturi. In conditiile in care noi nu putem sa ne recuperam banii din lipsa de facturi, nici nu am achitat inca toate impozitele pe care le avem de plata. Astazi ne judecam cu finantele pentru cuantumul datoriilor si al penalitatilor. In acelasi timp am dat in judecata pe FC National pentru a ne pune la dispozitie facturile pentru a ne recupera TVA-ul cu care ne vom plati datoriile. Asadar, din punctul asta de vedere nu am emotii", a mai spus Iancu. In replica, Iacov declarat pentru TV Sport ca banii din transferul lui McKain nu au ajuns in conturile lui FC National, ci intr-un off-shore din Cipru si de aceea solicta gruparii timisorene sa plateasca. Iacov sustine ca din 1,1 milioane USD, suma de transfer a lui McKain, in contul lui FC National a intrat doar 10% din bani. Potrivit rezultatelor anchetei desfasurate de ANAF, Asociatia Pro National, al carei presedinte era Gino Iorgulescu, a incasat integral banii rezultati din transferul celor cinci fotbalisti la "Poli" Timisoara, suma totala ridicandu-se la 2.450.000 de dolari, o parte din ea, 1.373.000 de dolari, fiind virata ulterior societatii Baroque Trading Ltd, din Cipru. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.