Presedintele de la Poli Timisoara a fost interogat pentru transferurile de la National, unde ANAF a constatat un prejudiciu de 2,4 milioane de dolari.

Presedintele gruparii Poli Timisoara, Marian Iancu (foto), a fost audiat din nou, ieri, de procurori in calitate de martor, in legatura cu transferul fotbalistului australian Jon McKain si al altor patru jucatori de la FC National la echipa pe care o conduce.

„Politehnica AEK este cea care a facut acele transferuri foarte multe de la Progresul Vulcan, actualul National. Noi am platit toate sumele, nu ne-au dat facturi, in jur de trei milioane de euro, pentru toti jucatorii. Dar nici pina in ziua de azi nu ne-au dat facturi. In conditiile in care noi nu putem sa ne recuperam banii din lipsa de facturi, nici nu am achitat inca toate impozitele pe care le avem de plata. Astazi ne judecam cu Finantele pentru cuantumul datoriilor si penalitatilor. In acelasi timp am dat in judecata pe FC National ca sa ne puna la dispozitie facturile pentru a ne recupera TVA cu care ne vom plati datoriile. Asadar, din punctul asta de vedere, nu am emotii", a spus Iancu la iesirea de la Parchet.

Dosarul dateaza din iunie 2006, cind ANAF informa ca fostul presedinte al gruparii bancare Gino Iorgulescu, presedintele de atunci al CA al FC National Constantin Iacov, dar si presedintele Asociatiei FC National 2000, Florin Ciobanu, erau acuzati de evaziune fiscala in cazul transferurilor jucatorilor Gabriel Caramarin, Gigel Coman, Gabriel Cinu, Adrian Olah si Jon McKain la Poli Timisoara si ca, in acest caz, a facut o plingere penala. Potrivit rezultatelor anchetei desfasurate de ANAF, Asociatia Pro National, al carei presedinte este Gino Iorgulescu, a incasat integral banii rezultati din transferul celor cinci fotbalisti la Poli Timisoara, suma totala ridicindu-se la 2.450.000 de dolari, o parte din ea, 1.373.000 de dolari, fiind virata ulterior societatii Baroque Trading Ltd, din Cipru.