Echipa de Cupa Davis a Romaniei va infrunta, in deplasare, nationala Japoniei in meciul de baraj pentru mentinerea in Grupa Mondiala.

Sortii le-au fost favorabili romanilor, harazindu-le in barajul pentru mentinerea in Grupa Mondiala a Cupei Davis modesta echipa a Japoniei. Cum cele doua reprezentative nu s-au intilnit niciodata pina acum, a fost efectuata o noua tragere la sorti pentru stabilirea locului de disputare a partidei. De aceasta data, „invingatori" au fost asiaticii, care vor juca in fata propriilor suporteri.

Segarceanu: "Avem un adversar facil"

„Sigur, tragerea la sorti ne avantajeaza, Japonia nefiind o forta in tenis. Am evitat echipe mult mai puternice. Totusi, ne-am fi dorit sa jucam acasa, mai ales ca intrecerea este programata dupa Open-ul de la Bucuresti. Este un meci de Cupa Davis si va fi dificil. Vom avea ceva probleme de acomodare. Baietii vor juca pe zgura la Bucuresti, pentru ca numai peste o saptamina sa schimbe fusul orar si sa evolueze intr-un meci de Cupa Davis pe o suprafata rapida. Sa nu-l miniem insa pe Dumnezeu si sa fim multumiti ca avem un adversar facil", a spus antrenorul echipei de Cupa Davis a Romaniei, Florin Segarceanu. Meciul este programat in perioada 21-23 septembrie, gazdele urmind sa stabileasca orasul cu o luna inainte de disputare. „E cam departe Japonia, dar cred ca este cea mai buna tragere la sorti pentru noi. Am evitat Elvetia, Serbia, echipe mult mai puternice. Despre jucatorii japonezi nu stiu mai nimic, nu stiu ce valoare au. Nu conteaza ca nu sint clasati in primii doua sute de jucatori in ierarhia mondiala, pot fi buni si daca ocupa un loc mai slab in clasament. Va fi un meci deschis", a precizat si Ilie Nastase.

De doua ori in Grupa Mondiala

Echipa Japoniei, care este antrenata de Eiji Takeuchi, ii are in componenta pe Go Soeda (nr. 221 ATP), Gouichi Motomura (266 ATP), Satoshi Iwabuchi (304 ATP), Takao Suzuki (321 ATP) si Yuichi Sugita (473 ATP). Asiaticii s-au aflat in Grupa Mondiala doar de doua ori din 1981 incoace.

Celelalte meciuri de baraj pentru promovarea in Grupa Mondiala sint: Australia- Serbia, Austria-Brazilia, Belarus-Peru, Chile-Israel, Croatia- Marea Britanie, Cehia-Elvetia si Slovacia- Coreea.