Amintesc ca disciplina Falun Gong este o forma de Qi Gong avand la baza un numar de cinci exercitii fizice si trei principii morale: adevar-bunatate-toleranta. Raspandirea exploziva a Falun Gong in China unde a fost imbratisata de zeci de milioane de practicanti explica declansarea acestei represiuni aproape de necrezut.
Unul dintre cele mai infioratoare aspecte ale fenomenului este recoltarea de organe de la discipolii Falun Gong. Inca din luna martie 2006, aparusera marturii privind existenta a 36 de centre si spitale unde se recolteaza, pe viu, organe destinate apoi transplanturilor. Aceasta fateta a represiunii, absolut socanta, care implica nu doar guvernul, ci si corpul medical, a determinat un efort international considerabil de verificare a alegatiilor. Unul dintre cei care s-au dedicat descoperirii adevarului este David Kilgour, fost deputat si secretar de stat in guvernul canadian pentru probleme in regiunea Asia-Pacific. Ajuns la Bucuresti in cadrul unui turneu prin regiune, ca si predecesoarea sa, domnul Kilgour a prezentat miercuri, 4 aprilie a.c., un raport privind recoltarea de organe de la practicantii Falun Gong, elaborat impreuna cu avocatul David Matas.
Dovezile privitoare la practica recoltarii converg. Se poate verifica ca guvernul chinez foloseste deschis violenta impotriva practicantilor, ii indoctrineaza pe cei mai cunoscuti, duce o campanie mediatica de compromitere, falsificarile fiind documentate. Din cazurile de tortura analizate de Raportorul special al ONU pentru China, 66% vizeaza practicantii Falun Gong.
In China, oferta de organe pentru transplant atinge proportii uriase. Intre 1994 si 1999, anul inceperii represiunii, au avut loc circa 18.500 de interventii. In urmatorii sase ani, numarul a crescut cu 41.500, desi, din motive culturale, donatorii voluntari sunt putini. O alta sursa pentru transplanturi ar fi condamnatii la moarte, in jur de de 1600 anual. Dar rata lor practic costanta nu explica cresterea. Ca urmare, atentia se indreapta spre "folosirea" adeptilor Falun Gong din sistemul penitenciar. Practicantii sunt supusi unor teste medicale periodice si li se recolteaza sangele. Membrii familiilor unor practicanti ucisi au vazut trupurile acestora fara organe. Relevante sunt site-urile chineze ale centrelor de transplant care promiteau pacientilor, inainte de scandalul international, organele necesare "disponibile oricand". Probe ofera si discutiile telefonice dintre investigatori si spitalele de transplanturi.
Urmeaza marturisirile: ale unor medici ajunsi in Occident, ale sotilor/sotiilor lor, ale unor functionari. Dar cele mai convingatoate si teribile sunt interviurile cu practicantii Falun Gong scapati din infern. Istorisirile refugiatilor vorbesc de mijloace de spalare a creierului cu nimic mai prejos decat cele din vremea revolutiei culturale. Se pot gasi pe http://OrganHarvestInvestigation.net. Sunt suficiente pentru ca lumea civilizata sa denunte ferm practicile guvernului chinez.