Internationalul roman si colegii sai de la Roma au fost comparati cu „vacile care se uita cum trece trenul".

Ingenuncheati de Manchester United, jucatorii Romei aproape ca au fost linsati mediatic, presa din Peninsula Italica neacordindu-le nici un pic de clementa fotbalistilor. Tirului de acuze nu i-a scapat nici Cristi Chivu, in ciuda faptului ca acesta este inca nerefacut total dupa accidentarea suferita in returul cu Lyon.

Agentia France Presse a scris ca evolutia lui Cristian Chivu a fost catastrofala. „Dupa citeva scurte incalziri cu omologii lor englezi, cei 3.800 de suporteri romani au asistat stupefiati cum AS Roma era facuta zob si mai ales fundasul Cristian Chivu, cu o evolutie catastrofala. Pe benzi, Christian Panucci si Marco Cassetti asistau la jocul lui Wayne Rooney, Ryan Giggs sau Cristiano Ronaldo ca vacile care se uita cum trece trenul. Ronaldo l-a servit pe Michael Carrick, liber, a carui lovitura l-a lasat fara replica pe Doni, inexplicabil de avansat. Incepea «festivalul Chivu». Smith profita de greseala romanului pentru a marca din nou. A venit rindul lui Cristiano Ronaldo si al lui Rooney, a carui tacere in Liga Campionilor a facut sa curga multa cerneala. Rooney trece de roman pentru a exploata o centrare de pe dreapta a portughezului si scorul devine 3-0. Jocurile sint facute, dar portughezul inconjoara «stilpul Chivu» pentru a trimite un sut cu dreptul victorios (4-0, minutul 44)", scrie agentia franceza. De altfel, si internationalul roman a recunoscut evolutia modesta, dar a cuantificat vina la global: „O explicatie? Nu stiu daca exista, dar stiu ca ne-am comportat foarte slab. E greu sa gasesti scuze. Trecusera doar zece minute si deja primiseram un gol, iar noi nu am reusit sa reactionam", a spus Chivu, completind pentru cotidianul „Il Romanista": „Vina este a tuturor. Am facut tot ce am putut, dar astea au fost posibilitatile noastre". Cotidianul „Il Giornale" l-a notat cu 4 pe Chivu si a scris ca „romanului nu

i-a iesit nimic, nu a reusit sa anticipeze jocul adversarilor si orice balon pe care il respingea i se intorcea cu o viteza dubla". Site-ul goal.com a scris ca internationalul roman are pe constiinta doua dintre cele sapte goluri primite de AS Roma si l-a notat, de asemenea, cu 4. „Este vinovat pentru ca a facut parte din aceasta echipa care a trait o astfel de umilinta. Si suporterii credeau ca el poate deveni noul «Il Principe»", a scris goal.com. (V.D.)