Casa din orasul Nashville care a apartinut cantaretului de muzica country Johnny Cash a fost distrusa complet de un incendiu. Casa cu 18 camere este situata pe malul unui lac la Hendersonville, o suburbie a capitalei muzicii country.
Sef
Casa din orasul Nashville care a apartinut cantaretului de muzica country Johnny Cash a fost distrusa complet de un incendiu. Casa cu 18 camere este situata pe malul unui lac la Hendersonville, o suburbie a capitalei muzicii country.
Seful pompierilor din Hendersonville, Jamie Steele, nu a putut indica pana ieri dupa-amiaza cauza exacta a catastrofei, dar, potrivit acestuia, incendiul a fost alimentat de materialele utilizate pentru lucrarile de renovare. Casa, construita din lemn, a gazduit numeroase concerte private improvizate de Cash cu Bob Dylan, Kris Kristofferson si cu vedete ale noii generatii a muzicii country precum Vince Matthews si Larry Gatlin. "In aceasta casa s-au petrecut nenumarate lucruri importante din istoria Americii", a precizat cantaretul country Marty Stuart. "Era sanctuarul si fortareata lui. Aici au prins viata proiecte muzicale precum <<The Folsom Prison>>, <<San Quentin>>, "<<The Holy Land>>, <<Man in Black>>", mai precizeaza Stuart. Un alt vecin, Richard Sterban, membru al formatiei Oak Ridge Boys, spune ca focul a izbucnit poate "din voia Domnului, care a dorit astfel sa se asigure ca aceasta va ramane doar casa lui Johnny".
Anul trecut, casa a fost vanduta lui Barry Gibb pentru 2,5 milioane de dolari. Fostul membru al trupei Bee Gees dorea sa renoveze locuinta pentru a o transforma in casa de vacanta. Daily Mail relata ca Gibb s-a declarat devastat.
Cash si sotia sa, June Carter Cash, au locuit in casa de pe malul lacului Hendersonville de la sfarsitul anilor '60 pana la moartea lor in 2003 (June a murit in mai, iar Johnny in septembrie).
Johnny Cash in 1968 Casa cu trei etaje a fost ridicata in 1967 de un constructor din Nashville, Braxton Dixon. Cash a vazut-o si s-a indragostit nebuneste de ea. Cu toate ca Dixon, care o ridicase pentru familia sa, l-a refuzat de mai multe ori, Cash a reusit in cele din urma sa-l convinga. "Era o structura foarte neobisnuita. Fusese construita din piatra si lemn si din tot felul de alte materiale cum ar fi marmura", spune Tommy Cash, fratele lui Johnny. El mai precizeaza ca, desi mai avea si alte proprietati in Jamaica si inca o casa in Tennessee, Johnny si June considerau a fi acasa numai in locuinta din Nashville.
Superba casa, in care Johnny a compus unele din cele mai importante hituri ale sale, isi joaca propriul rol in "Walk The Line", superba pelicula despre viata legendarului solist, Joaquin Phoenix si Reese Witherspoon in rolurile principale. Johnny Cash era supranumit "omul in negru", iar popularitatea rivaliza cu cea a lui Elvis Presley in anii '50 - '60. In cei 50 de ani de cariera a vandut peste 50 de milioane de albume, fiind astazi considerat unul dintre cei mai importanti muzicieni ai Americii. A murit la varsta de 71 de ani. Printre hiturile sale se numara "Ring Of Fire" si "I Walk the Line".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.