Potrivit autoritatilor, Tweety apare in imaginile filmate chiar de victima sa in momentul in care il loveste peste picioare cu un lant pe operatorul Robert Cristea. In urma altercatiei, cameramanul a suferit rani grave, iar camera de filmat i-a fost
Potrivit autoritatilor, Tweety apare in imaginile filmate chiar de victima sa in momentul in care il loveste peste picioare cu un lant pe operatorul Robert Cristea. In urma altercatiei, cameramanul a suferit rani grave, iar camera de filmat i-a fost sparta. Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, comisarul Chriastian Ciocan, a declarat, ieri, la finalul audierilor ca "suporterul Catalin Iordan urmeaza sa fie prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 6 in vederea retinerii". Politia continua cercetarile pentru a-i aduce la audieri si pe ceilalti suporteri implicati in incident. Catalin Iordan este acuzat de ultraj contra bunelor moravuri si lovire. El risca pana la cinci ani de inchisoare. Pana la inchiderea editiei, huliganul stelist nu primise mandat de arestare preventiva.
Lipsa de reactie
Cameramanul Robert Cristea a declarat dupa incident ca nu-si explica ura suporterilor fata de presa. De asemenea, el s-a aratat uimit de lipsa de reactie a jandarmilor care se aflau acolo pentru a mentine ordinea si nu au schitat nici cel mai mic gest pentru a-l salva de pumnii celor care l-au atacat. Desi operatorul necesita doua saptamani de ingrijiri medicale, fortele de ordine s-au scuzat spunand ca normele interne nu le permit sa descalece si sa intervina in astfel de situatii. Mai mult, jandarmii se aflau acolo pentru a asigura paza si pentru a interveni intre eventualele conflicte dintre suporteri, dar se pare ca le-a fost teama sa nu ajunga chiar ei victimele acestora. La randul lor, jandarmii au explicat ca normele tactice le interzic sa descalece in astfel de situatii, iar "cameramanul TVR nu a respectat recomandarile si masurile impuse de catre fortele de ordine, asumandu-si riscul de a intra in mijlocul suporterilor, fara a informa fortele de ordine asupra intentiilor sale". Totodata, Jandarmeria a precizat ca angajatii sai calare au fost prompti, iar agresiunea asupra cameramanului a incetat, in urma interventiei jandarmilor aflati pe cai.
Fani violenti
Inspectoratul General al Jandarmeriei Romane a identificat noua suporteri din grupul care l-a agresat pe cameramanul postului public de televiziune, acestia aflandu-se in baza de date cu fani violenti. In urma analizei imaginilor inregistrate de cameramanul batut, Jandarmeria a stabilit ca fanii echipei Steaua sunt in baza de date cu suporteri violenti. "Jandarmeria va intensifica masurile pentru asigurarea ordinii publice, protejarea cetatenilor si a bunurilor acestora, iar comportamentului violent al unor suporteri ii va raspunde prin actiuni ferme, astfel incat evenimente regretabile, similare celui petrecut sambata, sa nu se mai repete. Conducerea Jandarmeriei a dispus efectuarea unei anchete care sa verifice modul de actiune al elementelor de dispozitiv care aveau responsabilitati in zona in care a fost agresat cameramanul postului TVR1, la finalizarea acesteia concluziile vor fi facute publice", a precizat Jandarmeria Romana.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.