Tinarul care l-a lovit cu lantul pe cameramanul TVR risca sa stea la inchisoare de la 1 la 5 ani.

La patru zile de la agresarea cameramanului TVR Robert Cristea, unul dintre cei opt suspecti cautati de politie a ajuns ieri, in jurul orei 11.00, la Sectia 22. Catalin Iordan, zis „Tweety", s-a prezentat la Politie insotit de avocatul sau si a fost audiat pentru lovirea cu lantul a cameramanului postului public, inaintea derby-ului dintre Steaua si Dinamo. „A venit insotit de aparatorul sau, asta pentru ca cinci echipaje ale Sectiei de Politie 22 au facut supravegheri, au fost in cinci locatii diferite si s-a luat legatura chiar si cu familia. Am apelat la mama suspectului sa-l convinga sa se predea. Catalin Iordan a fost identificat de catre noi in baza imaginilor primite de la TVR. El este audiat chiar in acest moment si va fi prezentat Judecatoriei Parchetului Sectorului 6. Este invinuit de ultraj contra bunelor moravuri, lovire si alte violente", a declarat purtatorul de cuvint al Politiei Capitalei, Christian Ciocan. Avocatul lui Iordan sustine insa nevinovatia tinarului. „Clientul meu nu e retinut si nici arestat. E nevinovat. A avut cu el o lesa de ciine. Clientul meu nu l-a lovit pe cameraman. Lesa i-a ramas dupa ce a plimbat ciinele. Singurul lucru regretabil este ca s-a facut ca loveste. Nu s-a ascuns, a fost plecat din localitate", sustine aparatorul lui „Tweety". In cazul in care va fi gasit vinovat, acesta risca sa stea dupa gratii intre 1 si 5 ani. Politistii sint pe urmele unui al doilea suspect, George Nicolae, zis „Gogoasa", care probabil va fi acuzat ca a spart camera de filmare.

Tot ieri, la sediul Sectiei 22 s-a prezentat pentru audieri si cameramanul TVR, care are certificat pentru sapte zile de spitalizare de la IML. Robert Cristea prezenta inca urme vizibile dupa incidentul de la stadionul Ghencea. Operatorul postului public se deplasa greu, avind vinatai pe picioare, si s-a ajutat de cirje in momentul in care a urcat scarile de la intrarea in sectie. Cristea sustine ca are un hematom la nivelul genunchiului, pentru care va trebui sa mai faca alte controale medicale.

Frisca pe camera de luat vederi

Potrivit site-ului onlinesport.ro, agresorul cameramanului TVR are o predispozitie pentru acte de huliganism. Site-ul noteaza ca „Tweety" a avut un incident similar in Liceul „Mihail Sadoveanu", pe care l-a absolvit, unde a avut o altercatie cu un alt cameraman la banchetul de absolvire. Nemultumit ca este filmat, Catalin Iordan a aruncat cu frisca in obiectiv si a iscat o altercatie. De altfel, surse din cadrul liceului spun ca era o persoana agresiva care putea lovi fara nici un motiv. Se pare ca agresorul lui Robert Cristea era un baiat de bani gata, ai carui parinti au contribuit la renovarea liceului, ceea ce l-a ferit de exmatriculari.