Noul ministru al Economiei si Finantelor se declara adeptul stabilitatii si previzibilitatii fiscale.

Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a declarat ieri ca va pastra si anul viitor actualele niveluri de impozite si taxe. „Vom continua viziunea de pina acum privind stabilitatea si previzibilitatea impozitelor si taxelor", a spus Vosganian, la prima sa conferinta de presa in calitate de ministru al noii entitati formate prin comasarea ministerelor Economiei si Finantelor. El a mai spus ca una dintre prioritatile sale se refera la imbunatatirea incasarilor.

Referitor la cel mai fierbinte subiect fiscal al inceputului de an, taxa de prima inmatriculare a autovehiculelor, oficialii noii structuri spun ca aceasta va fi modificata, existind deja mai multe variante de lucru care vor fi supuse atentiei Guvernului. „Avem idei care trebuie acceptate de Guvern si nu conteaza parerile individuale", a declarat fostul ministru al Finantelor si actualul secretar de stat in ministerul condus de Vosganian, Sebastian Vladescu. El a mai spus ca „solutia optima" este evitarea discutarii cazului la Curtea Europeana de Justitie.

Fonduri europene

Ministerul Economiei si Finantelor va avea rolul de coordonator al tuturor programelor de dezvoltare a Romaniei in perioada urmatoare, dat fiind ca Ministerul Finantelor era oricum coordonatorul absorbtiei fondurilor europene. „Acest nou minister este expresia unei viziuni comune in ceea ce priveste economia in ansamblu si finantele, dar si expresia unei entitati care va trebui sa asigure o absorbtie cit mai buna a fondurilor europene", a spus Vosganian.

El a mai justificat comasarea celor doua ministere prin necesitatea reducerii numarului acestor institutii si prin scaderea rolului fostului Minister al Economiei si Comertului, dupa ce societatile din subordinea sa au trecut la AVAS.