FC Arges a anuntat ieri, prin intermediul unei scrisori deschise, ca se va retrage din campionat in cazul in care Mircea Sandu, presedintele FRF, nu va apela la "masuri urgente, care sa reinstaureze in primul esalon fotbalistic al tarii acel climat
FC Arges a anuntat ieri, prin intermediul unei scrisori deschise, ca se va retrage din campionat in cazul in care Mircea Sandu, presedintele FRF, nu va apela la "masuri urgente, care sa reinstaureze in primul esalon fotbalistic al tarii acel climat de sportivitate si de corectitudine care ar trebui sa guverneze cea mai iubita competitie din Romania". Scrisoarea, adresata lui Sandu, este semnata de Nicolae Dobrin - administrator delegat, Paul Cazan - vicepresedinte, Gheorghita Pieca - presedinte al Consiliului Director, Cristian Minca - presedinte executiv, precum si de Grupul PIC, actionar principal al lui FC Arges.
Gruparea din Trivale avertizeaza ca aceasta scrisoare reprezinta ultimul protest inainte de retragerea din campionat. "Este ultimul nostru avertisment, este ultima noastra incercare de a impune normalitatea, este ultimul nostru protest inainte de a lua decizia ca FC Arges, primul club de fotbal infiintat in Romania, sa se retraga din campionat", se arata in scrisoare. Reactia gruparii alb-violete vine ca urmare a faptului ca aceasta se considera dezavantajata de arbitraje, parerea fiind ca s-a depasit granita greselilor omenesti, trecandu-se la adevarate conspiratii. "Incompetenta unora dintre cavalerii fluierului a ajuns sa vicieze campionatul intr-atat incat clasamentul Ligii I a devenit o ierarhie supusa derizoriului, hazardului si, mai ales, comentariilor ironice in lumea suporterilor" se arata in scrisoare. FC Arges informeaza ca a pierdut nu mai putin de 17 puncte in actualul sezon din cauza greselilor de arbitraj si ofera cateva explicatii in acest sens. Un alt motiv de nemultumire este "tratamentul discriminatoriu pe care Federatia Romana de Fotbal il aplica echipelor aflate in lupta pentru locurile calificante in Liga Campionilor, comparativ cu atentia de care se bucura echipele aflate in lupta pentru evitarea retrogradarii", facand referire la faptul ca arbitrii din strainatate sunt delegati doar la meciurile intre echipele fruntase. Mai mult, clubul alb-violet spune ca Sandu si-a cerut scuze in fata Stelei, dupa meciul ros-albastrilor cu UTA (n.r. - Steaua a avut un gol valabil, anulat eronat), dar nu a facut acest lucru si in fata lui FC Arges, echipa careia i-au fost anulat doua goluri valabile in ultimele doua meciuri, de fiecare data la 1-0 (n.r. - cu FC Farul, in deplasare, scor final 1-1, si cu Rapid, acasa, scor final 1-2). FC Arges ocupa locul 16 in clasamentul Ligii I, cu 18 puncte, la cinci puncte de Ceahlaul - locul 15, si el retrogradabil - si la 10 puncte de Univ. Craiova - locul 14, ultimul care asigura mentinerea in Liga I. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.