Anuntul a fost facut ieri de secretarul Camerei Deputatilor Ioan Muntean (PSD). El a precizat ca in aceasta saptamana parlamentarii nu vor mai discuta in sedinta reunita despre suspendarea presedintelui tarii, deoarece Curtea Constitutionala nu a tra
Anuntul a fost facut ieri de secretarul Camerei Deputatilor Ioan Muntean (PSD). El a precizat ca in aceasta saptamana parlamentarii nu vor mai discuta in sedinta reunita despre suspendarea presedintelui tarii, deoarece Curtea Constitutionala nu a transmis in scris la Parlament motivarea la avizul referitor la suspendarea sefului statului. Mai mult, decizia Curtii nu a aparut in Monitorul Oficial. "Probabil ca sedinta comuna va avea loc saptamana viitoare", a spus secretarul Camerei, citat de Mediafax. Intrebat ce se va intampla daca reprezentantii Curtii Constitutionale vor trimite in aceasta saptamana motivarea la avizul privind suspendarea presedintelui Traian Basescu, Ioan Muntean a raspuns ca in acest caz trebuie sa se respecte legea si sa se intruneasca cele doua Camere legislative in 24 de ore de la primirea raspunsului Curtii Constitutionale, dar a precizat ca din discutiile purtate intre conducerea Parlamentarului si cea a Curtii "se pare" ca punctul de vedere al acesteia nu va fi trimis in aceasta saptamana forului legislativ. Sedinta Birourilor Permanente reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor, programata pentru ieri a fost amanata pentru ca nu s-a primit avizul Curtii Constitutionale referitoare la suspendarea din functie a sefului statului. (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.