Huliganii Gogoasa si Iacopino sint doi dintre cei sase suspecti identificati in cazul cameramanului agresat simbata la meciul Steaua-Dinamo.Politia a facut publice fotografiile a doi dintre suspectifara a preciza insa identitatea acestora. Politia a anuntat ieri ca a identificat principalii sase suspecti in cazul agresarii cameramanului TVR Robert Cristea inaintea derby-ului Steaua-Dinamo de la sfirsitul saptaminii trecute. Datele lor au fost transmise luni politistilor, imediat dupa ce jandarmii au reusit sa compare imaginile inregistrate de angajatul televiziunii cu ceea ce exista in baza de date in care sint „stocati" suporterii cu comportament violent. Impotriva celor sase, Nicolae N., Stefan R., Andrei T., zis Iacopino, George N., zis Gogoasa, Augustin M., Bogdan C., cu virste cuprinse intre 21 si 26 de ani, se contureaza acuzatiile de distrugere, loviri sau alte violente. Reconstituirea

Potrivit imaginilor puse la dispozitie chiar de catre victima, cameramanul a fost agresat de doua grupuri de ultrasi stelisti. Din primul au fost identificate doua persoane, care l-au lovit cu un lant si l-au scuipat. Acestia aveau fetele acoperite cu fulare, dar au fost filmati pe toata durata meciului, inclusiv in momentele in care si-au scos fularele si le-au fluturat. Ca dovada, doi dintre ei sint deja in atentia jandarmilor.

Dupa ce cameramanul a fost doborit, un alt grup l-a lovit cu pumnii si picioarele. Din aceasta a doua banda fac parte ceilalti suspecti identificati, ale caror date au fost transmise politistilor.

Si jandarmii sint suspectati

Conducerea Jandarmeriei a anuntat ieri ca „a dispus efectuarea unei anchete care sa verifice modul de actiune al elementelor de dispozitiv care aveau responsabilitati in zona in care a fost agresat cameramanul postului TVR 1". Initial, Jandarmeria a incercat sa isi disculpe angajatii, care au asistat pasiv la incidente, dar imaginile prezentate au determinat conducerea sa deschida o ancheta interna.

Mitica Dragomir tine cu Steaua Comisia de Disciplina a FRF a convocat astazi conducerea Stelei pentru a se analiza daca se impune suspendarea terenului din Ghencea, in urma incidentelor de la meciul cu Dinamo, observatorul notind in raport toate incidentele. Presedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat ca „e regretabil ceea ce fac spectatorii pe stadioane, la meciuri. Trebuie sa punem cit mai repede camere video, sa ii filmam, dupa care sa fie luati de acasa, cind le e lumea mai draga, sa vedeti cum se potolesc. Nu am informatii ca ar fi fost incidente grave, asa ca nu stiu daca sint premise pentru suspendarea stadionului Stelei. Daca a aruncat un nebun cu o punga de seminte, nu inseamna ca trebuie sa suspendam stadionul".