Traficul de voce si SMS a crescut consistent in perioada sarbatorilor pascale, dupa datele operatorilor de telefonie mobila.

Traficul de voce in reteaua operatorului de telefonie mobila Orange Romania a crescut cu 27,3% in perioada 7-9 aprilie comparativ cu nivelurile din timpul sarbatorilor pascale de anul trecut, potrivit datelor anuntate ieri de companie si citate de MEDIAFAX.

In perioada mentionata, numarul mesajelor scrise (SMS) transmise in reteaua Orange a crescut cu aproximativ 17% fata de intervalul 22-24 aprilie 2006.

Traficul de voce in reteaua operatorului de telefonie mobila Vodafone Romania a crescut in perioada 7-9 aprilie cu 38% fata de aceeasi perioada a anului trecut, a mentionat compania.

Numarul total al mesajelor scrise trimise din reteaua Vodafone in perioada sarbatorilor de Paste a inregistrat o crestere de 13,3% fata de perioada 22-24 aprilie 2006.

Vodafone Romania este al doilea operator local de telefonie mobila ca numar de clienti, cu peste 7,7 milioane de clienti la finele anului 2006. Principalul concurent al Vodafone pe piata romaneasca este Orange Romania, cu 8,043 milioane de utilizatori in decembrie 2006.

Cosmote, trafic inzecit

Traficul de voce si mesaje scrise in reteaua Cosmote Romania a crescut de peste zece ori in intervalul 7-10 aprilie, comparativ cu nivelurile consemnate in perioada sarbatorilor pascale de anul trecut, a anuntat ieri compania de telefonie mobila.

„Cresterea volumului de trafic fata de anul trecut se datoreaza mai multor factori, precum extinderea semnificativa a bazei de utilizatori (...)", se arata intr-un comunicat al operatorului.

Compania nu face referire la numarul minutelor vorbite sau al mesajelor scrise trimise in reteaua sa.

Filiala locala a grupului elen de telecomunicatii mobile si-a relansat operatiunile comerciale la finele anului 2005 si avea, la sfirsitul anului trecut, peste 1,23 milioane de clienti.

Pe piata locala de telefonie mobila mai activeaza Telemobil (Zapp), care inregistra circa 500.000 de abonati la finele lui 2006.