Intreprinzatori din toata tara s-au imbrincit in fata sediului Agentiei pentru IMM-uri pentru a intra primii sa-si depuna dosarele pentru fonduri de la stat.

Patronii s-au paruit ieri, la sediul Agentiei pentru Intreprinderi Mici si
Intreprinzatori din toata tara s-au imbrincit in fata sediului Agentiei pentru IMM-uri pentru a intra primii sa-si depuna dosarele pentru fonduri de la stat.

Patronii s-au paruit ieri, la sediul Agentiei pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie (ANIMMC) din Bucuresti, fiind nemultumiti de ordinea in care s-a intrat la depunerea dosarelor pentru obtinerea de fonduri.

Unii intreprinzatori din Bucuresti au intocmit liste pentru ordinea in care ar fi trebuit depuse dosarele, iar cei care se aflau pe liste i-au imbrincit afara din rind pe cei care incercau sa intre in agentie, stricind cu aceasta ocazie si usile institutiei. Reprezentantii ANIMMC au explicat ca nu se tine cont de nici o lista si ca se va intra in ordinea sosirii, insa au trebuit sa apeleze la ajutorul fortelor de ordine.

Unii patroni au evitat insa imbulzeala mult mai mare din anii anteriori, prin doua moduri: au delegat o firma de consultanta sa-i reprezinte, fiind unele persoane care au depus zeci sau sute de dosare, ori au tocmit agenti de paza de la firme de specialitate, care sa le tina rindul la coada cu zilele.

100 de insi, 750 de firme

Pe listele neoficiale care au cauzat conflictul intre reprezentantii IMM-urilor s-au inscris 750 de firme, dar la coada erau circa 100-150 de persoane care le reprezentau. Au existat patroni sau reprezentanti ai acestora care au dormit timp de o saptamina in masini, in fata sediului ANIMMC, pentru a fi siguri ca vor fi printre primii inscrisi.

De ieri au devenit operationale opt programe de sustinere a IMM-urilor, din cele 13 derulate de ANIMMC in acest an. In functie de tipul de program, suma maxima care poate fi primita de un singur intreprinzator este calculata in valoare absoluta sau ca procent din investitie. Media este de 200.000-250.000 de lei, potrivit datelor Agentiei.

Goana dupa aur in toata tara

In curind, intreprinzatorii vor putea depune dosarele online pentru finantarea programelor de investitii, pentru a preveni imbulzeala la sediul ANIMMC si la oficiile din teritoriu, a declarat presedintele institutiei, Jozsef Csaka.

Oamenii s-au inghesuit ieri, la oficiile teritoriale ale ANIMMC din toata tara, pentru a depune dosare in vederea accesarii fondurilor oferite. In Tirgu Mures si Timisoara asteptau la cozi, de citeva zile, sute de persoane. Alte sute de oameni au stat la coada, in Galati, timp de aproape o saptamina, in timp ce la oficiul teritorial din Cluj-Napoca au stat la rind peste 150 de oameni de afaceri, unii dintre ei inca de duminica, iar la Constanta s-au inghesuit alte citeva zeci de intreprinzatori.

Ieri, in prima zi, au fost depuse, in total, in toata tara, 3.063 de dosare.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.