Noul ministru al Transporturilor sustine ca va concesiona stadionul din Giulesti lui George Copos numai in conditii foarte avantajoase pentru institutia pe care o conduce.

„Tin cu FC Brasov pentru ca sint brasovean. Din Bucuresti, sint fan Steaua", ne-a declarat noul ministru al Transporturilor, liberalul Ludovic Orban. Intrebat ce va face cu stadionul Giulesti, folosit in prezent pe o chirie modica de clubul patronat de George Copos, Orban a declarat: „Este prematur la aceasta ora sa spun ce decizie se va lua in privinta stadionului. Stiu ca legea permite concesionarea, dar voi face acest lucru numai in conditii foarte avantajoase pentru Ministerul Transporturilor".

Chirie de 700 de euro

Rapid a folosit stadionul din Giulesti platind o chirie lunara de 700 de euro, insa in luna ianuarie contractul a fost reziliat unilateral de CS Rapid. Clubul care l-a primit in administrare printr-o HG din 2004 a acuzat societatea care administreaza echipa de fotbal ca nu a platit partea care i se cuvenea pentru folosirea utilitatilor, existind intirziere de plata si in ceea ce priveste chiria.

Paralel, o comisie de la minister a inceput negocieri cu gruparea patronata de George Copos fie pentru intocmirea unui nou contract, fie pentru concesionarea arenei pe o perioada mai lunga de timp. In momentul de fata, doar o parte din stadion poate fi folosita, tribuna intii si o peluza necesitind reparatii urgente. De altfel, conform ierarhizarii arenelor facute de UEFA, Giulestiul poate gazdui doar meciuri din preliminariile cupelor europene, nu si din faza grupelor, unde doar stadionul Steaua corespunde criteriilor forului continental.

Stadion suspendat

Momentan, Rapid nu poate folosi oricum arena, deoarece aceasta este suspendata din cauza violentei fanilor. Nici macar derby-ul cu Dinamo nu se va disputa in Giulesti, ci pe stadionul National din Complexul „Lia Manoliu". Stadionul Rapidului a fost suspendat pentru o perioada de trei etape dupa ce, la partida cu Steaua, fanii alb-visiniilor au aruncat pe teren cu brichete, bete de steaguri, torte si pungi de seminte. Conform regulamentului, Rapidul este obligat sa joace acasa la 150 de kilometri de propria arena, cu conditia ca adversarul sa nu fie obligat sa se deplaseze pe o distanta mai lunga decit cea initiala.

Rapid baga bani in iarba Rapid inaugureaza astazi trei terenuri de dimensiuni regulamentare, gazonate, la baza sa din Straulesti. Investitia este destinata centrului de copii si juniori, departament de care se ocupa Grigore Sichitiu. Acest sector devine astfel cel mai dotat la nivel national, clubul giulestean investind constant sume importante in cresterea copiilor si a juniorilor. La inaugurare vor participa patronul clubului, George Copos, si antrenorul Razvan Lucescu, iar componentii lotului mare se vor antrena cu grupele de juniori ale clubului. (O.D.)