Teme care aduc public garantat: sa ridem de tigani, de homosexuali, de blonde, sa facem glume despre ei pina ne amortesc falcile. Patronii sint multumiti pentru ca audientele cresc, publicitatea curge, marele public e si el multumit pentru ca ii sint confirmate intolerantele. Deci aproape totul e in regula. Restul sint corectitudini politice idioate la care pun botul doar prostii. Noi sintem aia desteptii care stim ca un poponar e un poponar, asta e filosofia capetelor luminate de la noi - veti fi mirati citi intelectuali asa-zis de marca veti gasi in acest grup.

Huidu si Gainusa au luat o amenda de la CNA pentru glume cu homosexuali si pentru atacarea unui moderator de la Acasa TV - de altfel, un penibil care se potriveste perfect cu personajele pe care le intervieveaza -, un tip care si-a recunoscut orientarea sexuala. Asta le-a aprins imaginatia heterosexualilor nostri verzi, Serban si Misu, care au inceput sa dea cu lopata in „anormalul" homosexual.

Circotasii mi-au fost simpatici pentru simplul fapt ca respectau reteta televiziunii challenger. Se iau de aia mai mari, taxeaza aerele de vedeta ale Escai, Andreei Marin si ale celorlalti. E o chestie necesara, de igiena mediatica, buna chiar si pentru „victime". Pe de alta parte, oamenii nu au invatat ca simtul umorului se modifica in timp. Eu pur si simplu nu mai rid la glume despre tigani, sint plicticoase dincolo de incorectitudinea lor politica - pina si in incorectitudine trebuie sa ai putina imaginatie. Circotasii (si nu numai, cam toata lumea care se ocupa cu satira, mai are rost sa amintesc de Badea?, cu vreo doua clase sub Circotasi) au fost impinsi de inertie pe fagasul neted al audientei si al umorului de dugheana.

La un moment dat, Serban Huidu a pus pe masa mailurile de sustinere ale telespectatorilor. Nu stiu exact ce fel de sustinere. Probabil erau variatiuni pe tema „bine i-ati facut homosexualului nenorocit". Nici nu ma mir. Va asigur ca as primi mii de scrisori de sustinere daca as scrie ca ungurii sint imbecili, ca tiganii trebuie exterminati. Asta era problema? Ca nu sint mii de romani care isi doresc executii pe stadioane? Nu, problema e ca e un mod imbecil si periculos de a coaliza oamenii.

Nu e greu sa definesti Romania ca pe un Kazahstan à la Borat. E tara care nu suporta tiganii, homosexualii, e si putin antisemita, nu prea-si suporta nici femeile si gata, am pus de o natiune, cum s-ar zice. De obicei, Circotasii se situau de partea inteligenta a baricadei. Ultima oara cind i-am vazut, pe linga oboseala formatului, am fost uimit sa-i descopar ca pe niste texani suparati pe toti si pe toate. Am ris totusi pentru ca mi-am imaginat o intilnire a lor cu Borat. Ar fi facuti praf de un om care a reinventat umorul. Cu tot cu poantele lor cu tigani si poponari.