Cu sprijinul involuntar al lui Tariceanu si al lui Geoana, Basescu si-a schimbat strategia. A inaugurat opozitia prezidentiala.

Cu afirmatia lui despre litera Constitutiei, care nu poate fi putin incalcata, Basescu le da ghes celor
Cu sprijinul involuntar al lui Tariceanu si al lui Geoana, Basescu si-a schimbat strategia. A inaugurat opozitia prezidentiala.

Cu afirmatia lui despre litera Constitutiei, care nu poate fi putin incalcata, Basescu le da ghes celor care au inceput procedura suspendarii sale sa-si duca treaba pina la capat. De unde parea dornic sa-si impiedice adversarii sa-l traga pe dreapta, presedintele a facut un viraj si s-a bagat printre ei, sa le furnizeze munitie pentru propria sa suspendare. Primul care si-a dat seama de aceasta manevra a fost C.V. Tudor, care a si dat inapoi, cu anuntul lui ca ii va critica pe toti, dar nu va sprijini pe nimeni. Reactia asta nu-i vine sefului peremist fiindca l-ar fi gasit vreo brusca dorinta de impartialitate. El sta cu ochii pe Becali. Osul de imparat bizantin, cum se crede mai nou miliardarul din Ghencea, a declarat ca e de partea lui Basescu, din cauza ca nu vrea sa ajunga Romania pe mina Mafiei. Asta l-a facut pe Vadim Tudor sa-si calce pe inima, de teama sa nu-i plece la Becali alegatorii sensibili la tema Mafiei.

Nu ma indoiesc ca pentru orgoliul lui Basescu e un cosmar ideea ca ar putea fi suspendat, dar marinarul din el si-a amintit ca e mai simplu sa mergi inaintea furtunii decit sa te proptesti impotriva ei. Astfel ca PSD-ul si mai ales Felix, care-si faceau socoteli ca vor obtine niscai puncte punindu-l pe Basescu la zidul Constitutiei, se vad acum in situatia ridicola de a fi sustinuti chiar de cel pe care vor sa-l dea pe mina poporului.

Chiar atit de prosti sa fie Geoana, Voiculescu si, alaturi de ei, Tariceanu, care le tine hangul cu guvernul lui second-hand, incit sa se lase minati de la spate de Basescu?

In acest moment, ei au de ales dintre doua rele pe cel mai mic. Daca dau inapoi cu suspendarea, lanseaza un mesaj catastrofal pentru alegatorii lor. S-au chinuit atita timp sa-i faca dosar lui Basescu. Au gasit probe impotriva lui, pe care le-au declarat inatacabile. In ipoteza ca accepta decizia Curtii Constitutionale, ca nu e cazul ca Basescu sa fie trimis in concediu fara plata de la Cotroceni, isi dau cu firma in cap. Tactic, acesta ar fi pentru ei raul cel mai mare.

Daca merg inainte cu procedura suspendarii, au handicapul ca se bucura de sprijinul pionului otravit al celui care in loc sa se lupte cu ei, ca pina acum, ii incurajeaza sa nu se lase, in calitatea lui de garant al Constitutiei. Acesta ar fi, totusi, raul cel mai mic.

Asa ca cel mai probabil e ca vom asista la infierarea energica a lui Basescu, in Parlament, cu toate acuzatiile care i se aduc, dupa care PSD va merge pina la capat, acuzindu-l pe deasupra pe Basescu de manevre oculte pentru a-si aservi Justitia, in urma deciziei Curtii Constitutionale, si de masinatiuni personale, cu iz populist-dictatorial pentru a distruge relatia sacra dintre alegatori si Parlament.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.