Dupa ce, in 2006, a montat "Pescarusul" lui Cehov la Sibiu si "Purificarea" Sarei Kane la Cluj, primele spectacole romanesti de la plecarea sa de la conducerea Nationalului bucurestean, regizorul Andrei Serban se intoarce in Romania pentru un "Rock'n
Dupa ce, in 2006, a montat "Pescarusul" lui Cehov la Sibiu si "Purificarea" Sarei Kane la Cluj, primele spectacole romanesti de la plecarea sa de la conducerea Nationalului bucurestean, regizorul Andrei Serban se intoarce in Romania pentru un "Rock'n'Roll" in coproductie.
Teatrul National din Cluj si Teatrul National "Radu Stanca" din Sibiu vor colabora la spectacolul pe care Serban il va face dupa cel mai recent text al britanicului Tom Stoppard. "Rock'n'Roll", montat in premiera in 2006 la Royal Court Theatre (Londra), e un text extrem de politic, care urmareste, in paralel, destinele unui doctorand in Cehoslovacia comunista si al unui profesor universitar marxist de la Cambridge, intr-o poveste care se intinde de la Primavara de la Praga (1968) pana la Revolutia de Catifea (1989). Din cauza atitudinii puternic antistanga, piesa a iscat intense controverse in Marea Britanie.
Lucrul la spectacol e programat sa inceapa vinerea aceasta, pe 13 aprilie, la Cluj. "Rock'n'Roll", din a carui distributie vor face parte actori clujeni, va avea premiera la finalul Festivalului International de Teatru de la Sibiu, pe 3 iunie, si este finantat partial prin programul "Sibiu, Capitala Culturala Europeana". Spectacolul lui Andrei Serban, "Purificare", de la Teatrul National Cluj, are sase nominalizari la Premiilor Uniter de anul acesta. Cel de-al doilea, "Pescarusul" (Sibiu) a avut premiera in ianuarie; Andrei Serban va lucra de asemenea, anul acesta, la Teatrul Maghiar de Stat Cluj. (Iulia POPOVICI)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.