Cu cele patru de la „ciini", Andrey a primit opt goluri in cinci meciuri, aproape jumatate cit a luat Steaua in 20 de etape.

Steaua a devenit un bun incasator in acest sezon restrins de primavara. Avind o linie neutra de doua victorii, doua egaluri si doua infringeri in cele sase etape ale anului, ros-albastrii au punctat mai degraba la capitolul goluri primite. Culminind cu cele patru puncte marcate de Dinamo, in premiera pentru un meci in Ghencea, mostenitorul buturilor lui Carlos, brazilianul Andrey, a incasat nu mai putin de opt goluri in cinci meciuri aparate pentru Steaua, in contextul in care echipa renumita pentru soliditatea apararii primise doar zece goluri in 20 de etape. Palmaresul negativ al lui Andrey Nazario atinge insa cota 11, daca adaugam partida din Cupa Romaniei, contra Otelului Galati, incheiata 3-3, inaintea loviturilor de pedeapsa. Pina la acomodarea „liliputanului" Elton, nici ceilalti straini veniti in ultimul timp in lot n-au facut cariera in Ghencea. Celebrul Carlos, cit a stat in Romania, declansa fiesta doar in cluburile de noapte, in timp ce acum, israelianul Saban evolueaza parca mai mult la nationala decit in Ghencea. Compenseaza, in schimb, eficienta francezului Thereau.

Anesteziati intr-o repriza

Sub privirile presedintelui-suporter Traian Basescu, lovitura de gratie pentru ros-albastri a venit insa direct de la eterna rivala Dinamo, care s-a impus cu 4-2. Resuscitati de victoria din Giulesti, stelistii promiteau spectacol in Simbata Mare. Le-au luat-o inainte „ciinii", care au stins rapid lumina sperantei din Ghencea, inca dinaintea pauzei, cind scorul devenise 0-3, autori Catalin Munteanu, Danciulescu si Niculescu. Focul de paie aprins de Badea a fost stins din nou de Niculescu, cu largul concurs al lui Radoi, iar rabufnirea lui Thereau doar a limitat proportiile scorului. „Asta e fotbalul, pacat ca ni s-a intimplat tocmai noua. Dar, asa cum nu am facut sarbatoare dupa victoria din Giulesti, nu trebuie sa stam cu capul plecat prea mult dupa aceasta infringere", incearca o tenta de optimism managerul general Mihai Stoica.

S-a distantat Clujul

Desi a declarat ca, daca la finalul meciului cu Dinamo, Steaua se afla la 4-5 puncte de locul doi, va face curatenie la echipa, patronul Gigi Becali se considera in grafic. „Ne-am batut singuri, dar sintem in grafic pentru Liga Campionilor", a punctat Becali.

Debusolati in urma infringerii contra Stelei, giulestenii au recuperat teren mai devreme decit se asteptau. Infringerea ros-albastrilor, coroborata cu victoria elevilor lui Razvan Lucescu de la Pitesti, 2-1 contra lui FC Arges, i-a adus pe giulesteni „umar la umar" cu trupa lui Olaroiu in cursa pentru Liga Campionilor. La distanta de cinci lungimi se mentine insa CFR Cluj, care s-a impus cu 1-0 pe terenul Universitatii Craiova, dintr-un penalty transformat de Coroian.

Rezultate UTA - Poli Iasi 0-0

Pandurii - Ceahlaul 1-0 (1-0)

A marcat: Pacurar ‘24

FC National - Farul 2-0 (2-0)

A marcat: Chihaia ‘12, ‘26

Jiul - Unirea Urziceni 0-1 (0-1)

A marcat: Stancu ’38

FC Vaslui - Gloria 3-2 (1-1)

Au marcat: Temwanjera ’20, Panait ’70, din pen., Muresan ’79, aut. / Zaharia ’7, Temwanjera ’47, aut.

Poli Timisoara - Otelul 1-0 (1-0)

A marcat: Bucur ’20

„U" Craiova - CFR Cluj 1-0 (0-0)

A marcat: Corioan ’74, din pen.

FC Arges - Rapid 1-2 (0-0)

Au marcat: Tanase ’50 / Maldarasanu ’55, Grigore ’58, pen.

Steaua - Dinamo 2-4 (0-3)

Au marcat: Badea ’47, Thereau ’90 / Munteanu ’7, Danciulescu ’24, Niculescu ’33 si ’50