Programul politic al Aliantei Anti-Basescu are inscris, ca principal punct pe agenda sa, obligarea presedintelui sa-si tina gura. De ce, ne intrebam. Cui ar fi de folos o asemenea reprezentare a binelui public?

Daca Palatul Cotroceni
Programul politic al Aliantei Anti-Basescu are inscris, ca principal punct pe agenda sa, obligarea presedintelui sa-si tina gura. De ce, ne intrebam. Cui ar fi de folos o asemenea reprezentare a binelui public?

Daca Palatul Cotroceni, indiferent cine ar fi acolo, nu ia atitudine impotriva coruptiei, e limpede pentru oricine ca pot prospera afacerile ilegale. Cine ne garanteaza ca tacerea lui Basescu aduce cu sine mai putin jaf in tara? Ca un presedinte decorativ va cenzura infaptuirile potential penale ale lui Voiculescu, Umbrarescu, Patriciu sau Cocos? Care ar fi mizele tacerii constitutionale ale unui presedinte care sa medieze intre membrii unui sistem politic intesat de mafioti? Cum sa negi faptul ca Romania anului de fata are nevoie de o reforma a clasei politice? Traian Basescu cel putin declara public necesitatea ei. Utopie demagogica, spun membrii Aliantei Anti-Basescu. Sperante desarte. Vinare de vint si pierdere de vreme. Numai ca logica lor este strimba. Ii intreb: cine anume ar putea reforma cu adevarat clasa politica daca aceasta nu doreste? Pina una, alta, presedintele declara ca vrea. Presa Aliantei Anti-Basescu dezvaluie faptul ca ar avea in preajma lui cercuri de interese economice toxice si mafiote. Cu atit mai bine atunci ca presedintele cere continuarea luptei impotriva coruptiei si independenta Justitiei. Cu orice risc. Pe mine nu presedintele ma intereseaza, ci doar faptul ca, in ciuda dosarului cu flota, in ciuda angaralelor fratelui sau, in pofida dosarului vilei de pe Mihaileanu, in ciuda camarilei, in ciuda afaceristilor corupti din partidele care-l sustin, in ciuda acestora, in ciuda Parlamentului, in ciuda lui Nistorescu si Sorin Rosca Stanescu, in ciuda balacarelilor zilnice, in ciuda suvoaielor de manipulari iscusite si de urzeli, presedintele sustine niste idei pe care nu le poti respinge. Cum sa respingi ideea impotrivirii fata de regimul oligarhic roman? Cum sa te faci ca nu vezi baronii din partide, din administratie, din universitati? Cum sa te faci ca nu vezi Guvernul alcatuit dupa retete prescrise de oameni contestati de felul lui Relu Fenechiu, baronul de Iasi? Ce poti spune cind vezi astea? Ce poti spune tu, om de pe strada, cind vezi ca procurorii ancheteaza demnitari si furturile lor? Cum sa negi toate astea si cum sa spui ca lupta impotriva coruptiei este un moft demagogic?

Ce sa spui, cind presedintele cere public sa treaca dosarele din sertarele procurorilor pe masa instantelor de judecata? Poti zice ca e mincinos, ca e demagog, ca bea la Golden Blitz, ca e incult si ca e presedinte manea, orice poti spune, mai putin ca ideile pe care le sustine sint strimbe.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.