PD isi redefineste strategia politica dupa iesirea de la guvernare. Pentru aceasta, democratii si-au convocat conducerile superioare de partid.

Presedintele PD, Emil Boc (foto), a convocat pentru miine Colegiul Director al partidului. Motivele: oficializarea decesului Aliantei Dreptate si Adevar, respectiv inceperea demersurilor pentru initierea unei noi strategii politice.

„Colegiul Director va examina in detaliu consecintele scoaterii de la guvernare a PD la nivel central si local. In acest moment avem un guvern ilegitim, impus de un premier impostor printr-o lovitura de palat. Alianta PD s-a destramat, iar acest lucru va oficializa Colegiul Director", au declarat pentru MEDIAFAX surse din PD.

Noua strategie

La scurt timp dupa Colegiul Director, pedistii se vor intruni intr-un nou for de conducere. Din punct de vedere statutar, democratii trebuie sa convoace Consiliul National de Coordonare pentru a anula Alianta D.A. PNL-PD. Sursele citate au mai precizat ca in sedinta Colegiului Director de miercuri se va discuta si despre initierea viitoarei strategii politice a PD. „PD se afla acum in opozitie, iar la putere au ajuns PSD, PNL, PRM si PC.

In aceste conditii, PD trebuie sa isi reconfigureze strategia politica si parlamentara", au mai spus sursele democrate.