Fostul sef al spionajului comunist neaga informatia furnizata presei de avocatul sau, Catalin Dancu, potrivit careia urma sa-i aranjeze lui Becali o intilnire cu Dick Cheney.

Generalul Ion Mihai Pacepa neaga categoric faptul ca va fi intermediarul intilnirii dintre Gigi Becali si vicepresedintele american Dick Cheney. Intr-o scrisoare adresata ziarului „Cotidianul", fostul sef al Directiei de Informatii Externe din perioada comunista sustine ca nu il cunoaste pe patronul Stelei si afirma ca nu a discutat niciodata despre acesta cu avocatul sau, Catalin Dancu. Mai mult, Pacepa subliniaza faptul ca nu va face campanie niciodata pentru vreun politician roman.

„In articolul «Pacepa si Becali fac alianta transatlantica», publicat la 4 aprilie 2007, se arata ca as fi intermediat o viitoare intilnire intre vicepresedintele SUA si liderul PNG, Gigi Becali. Este un neadevar. Nu-l cunosc pe dl Becali si nu am discutat niciodata despre el cu avocatul Catalin Dancu, caruia articolul din «Cotidianul» ii atribuie informatia. Voi promova in continuare tara in care am lasat 50 de ani din viata si mormintele parintilor, dar nu voi fi niciodata lobbyist al politicienilor sai", afirma Pacepa.

Dancu nu comenteaza

Raspunsul generalului apare dupa ce, in urma cu citve zile, avocatul sau, Catalin Dancu, care este si vicepresedinte PNG, ne declarase ca il va ruga pe acesta sa-i faciliteze lui Becali o intrevedere cu Dick Cheney. Contactat ieri de „Cotidianul", Dancu a refuzat sa comenteze raspunsul lui Pacepa.