Mezzosoprana Celebra mezzosoprana Ruxandra Donose se va afla astazi pe scena Operei Nationale Bucuresti in spectacolul "La Cenerentola" ("Cenusareasa") de Rossini. A cantat pentru prima oara la Opera bucuresteana in toamna anului trecut, in dou
Mezzosoprana


Celebra mezzosoprana Ruxandra Donose se va afla astazi pe scena Operei Nationale Bucuresti in spectacolul "La Cenerentola" ("Cenusareasa") de Rossini. A cantat pentru prima oara la Opera bucuresteana in toamna anului trecut, in doua reprezentatii speciale "Carmen", cu ocazia Sommet-ului francofoniei. "Acesta a fost rolul cu care m-am consacrat pe o scena internationala (...) si ma bucur ca il pot interpreta si acasa", a spus Donose. Ea a inceput sa cante in strainatate la putin timp dupa absolvirea Conservatorului, facandu-si debutul la Opera de Stat din Viena in 1992. A ajuns ulterior la Covent Garden, Opera din Paris si Teatro Real din Madrid. In Statele Unite si-a facut debutul in 1996, la Opera din San Francisco. Pentru revenirea sa pe scena ONB, Jurnalul National o declara pe Ruxandra Donose "Omul zilei".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.