Mai este doar o zi pina cind experienta alpinistilor de la Plaza Mall, Teo si Catalin, va lua sfirsit. In plin Paste, cei doi participanti la proiectul Discovery povestesc pentru „Cotidianul" despre reusita psihologica de pina acum si de chefurile pe care le vor recupera odata „evadati".

Teo Vlad

Ne-am trezit uimitor de devreme si micul-dejun a aparut surprinzator de punctual. Asa ca am ingurgitat cornul, laptele... si am dormit bustean, nici nu l-am auzit pe Catalin cind a iesit sa ancoreze cortul mai zdravan ca sa nu ne ia vintul de tot. Doar spre dimineata am simtit cum vijiie afara si cum se indoaie cortul, mai, mai sa se rupa.

Savurez eu cum pot a doua zi de Paste si ma intreb ce schimbari o sa mai apara in jur. In principiu, nu prea apar, dar eu sper sa se intimple ceva spectaculos. Imprejurimile sint insa amortite, poate mai amortite ca ieri, ca doar ieri a fost prima zi fara post si au inceput chefurile. Pe noi nu prea ne-au atins, dar imi propun sa recuperez cu virf si indesat. Categoric, asa voi face. Constat ca am inceput sa imi fac planuri, poate e bine, adica poate ies. Citeodata ma cuprinde un val de optimism care ma uimeste, apoi iar se calmeaza cind incep sa revina grijile si intrebarile. Dar partea buna e ca revine. O sa incerc sa ramin pe creasta valului.

Catalin Onceanu

Chiar daca e Pastele, n-am sa insist pe subiect, am sa fac mai bine citeva precizari despre timpul scurs in Base Camp, asta pentru ca a inceput numaratoarea inversa... Nu vreau sa sune insa precum o concluzie.

Pot spune ca la inceput vedeam putin diferit scurgerea timpului aici, o imbinare intre timp scurs degeaba si dorinta de a participa la acest proiect. Constat acum, dupa zece zile scurse, ca timpul petrecut aici are o alta valoare si imi dau seama ca acest proiect devine un bun exercitiu mental.

Niciodata nu am fost obligat sa stau intr-un cort atitea zile, intr-un spatiu asa restrins, intr-un peisaj dezolant care nu motiveaza absolut deloc. Dar sint uimit de efecte, de cistigul psihologic.

Cu siguranta, multora li se pare a fi o banalitate, insa am o satisfactie deplina si nu regret ca am luat parte la acest proiect. Abia astept intrevederea de la final cu doamna psiholog.

Urmareste transmisia live prin webcam

Urmareste transmisia live prin webcam (link direct)