Presedintele UPSC, senatorul Ioan Talpes, a declarat, ieri, ca va sesiza Curtea Constitutionala si chiar si pe cea de la Haga in legatura cu neconstitutionalitatea noului Guvern, indiferent daca seful statului ii confirma in functie pe noii ministri.
Presedintele UPSC, senatorul Ioan Talpes, a declarat, ieri, ca va sesiza Curtea Constitutionala si chiar si pe cea de la Haga in legatura cu neconstitutionalitatea noului Guvern, indiferent daca seful statului ii confirma in functie pe noii ministri. Intrebat daca isi va duce pana la capat anuntatul demers de sesizare a Curtii in legatura cu noul Guvern, avand in vedere ca seful statului a semnat deja decretul de numire in functie a noilor ministri, Talpes a raspuns, potrivit Mediafax: "Ce ma intereseaza pe mine ce face Basescu? Daca pe domnia sa nu il intereseaza incalcarea legii, daca doreste sa confirme si sa numeasca un Guvern nelegitim nu e treaba mea!". El a sustinut ca va sesiza chiar si forurile internationale. "S-ar putea ca logica mea sa nu fie profesionista, de aceea trebuie sa se pronunte Curtea. Dar am vorbit cu foarte multa lume, inclusiv din strainatate. Nu ma voi opri aici, voi sesiza si forurile internationale, nu ne putem bate joc chiar asa de noi insine. Voi sesiza Curtea de la Haga", a spus Talpes. (R.I.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.