Emisiunea „Iarta-ma!" si Raluca Moianu debuteaza, duminica, de la ora 20.00, la Romantica.

Cit de minunata esti, Raluca Moianu?

Incerc sa fiu o mamica minunata, dar singura care iti poate raspunde daca imi fac treaba bine este Mara, fiica mea.

Cit de mult suflet pui in munca ta de fiecare zi?

Deschide radioul dimineata, cauta frecventa Magic FM si din tonul, atitudinea si zimbetul meu vei intelege cam cit de mult imi place ceea ce fac si cit de mult suflet pun.

Ce proiecte de viitor ai?

Viitorul este intotdeauna incert. Pot acum sa-ti vorbesc despre proiectele imediate: „Iarta-ma!" la Romantica si „Cutiuta muzicala 6". Pentru acest CD am terminat deja inregistrarile, acum astept cu emotie lansarea lui. E un proiect la care au participat Ioana Moldovan, Olivia Steer si Nadia Comaneci. Pentru 1 iunie, pregatesc inca un proiect pentru copii, dar e vorba despre cu totul altceva. Imi doresc, pe linga „Iarta-ma", o noua emisiune tv in toamna, sau, cel mai tirziu, la inceputul anului viitor.

Ai cunoscut sute de cazuri si necazuri la televizor. De ce merita traita viata?

Am intilnit mii de oameni cu povesti de viata tulburatoare, unii dintre ei au trait adevarate tragedii. Viata ne-a fost data s-o traim, fiecare cit putem de bine, invatind din greselile noastre sau ale celorlalti.

Caracterul oamenilor te sperie in viata?

Nu ma sperie, dar pot spune ca ma intereseaza sa stiu cum sint oamenii, cum se comporta ei in societate, in viata de familie, cum reactioneaza in fata unor situatii prin care trece omenirea, cit sint de indiferenti sau de implicati.

In desenele animate „Tom si Jerry", in ce rol te vezi?

In rolul stapinei, care-l da afara din cind in cind pe Tom, pentru a restabili ordinea.

In filmul „Thelma si Louise", in ce rol te vezi? Dar in „Pe aripile vintului"?

Probabil ca te-ai astepta sa joc rolul Melanie Wilkes in „Pe aripile vintului". Oricit de mult mi-as dori sa fiu Scarlett O’Hara, tot rolul „linistit" mi l-ar da regizorul... N-am vazut „Thelma si Louise".

Ce versuri din cintecul tau preferat ti se potrivesc?

Sint o romantica. Piesa mea preferata spune povestea unei iubiri, dragostea unei portugheze pentru un contrabandist spaniol. Cintecul se intituleaza „Maria la Portuguesa" si apartine compozitorului Carlos Cano. Piesa se incadreaza in genul „copla", dar este de fapt un omagiu adus Amaliei Rodrigues, regina fadoului. Maria isi cinta dragostea rapita

de-un glont, intr-o noapte, iar cintecul ei poate fi auzit in toate tavernele, din Ayamonte pina in Faro, din Spania pina in Portugalia.

Iti place Gioconda sau Venus din Milo? De ce?

Intrebarea ta ma duce cu gindul la „Istoria frumusetii" semnata de Umberto Eco. Celebrul romancier spunea ca n-ar invita la cina pe nici una dintre ele pentru ca Venus e prea musculoasa, iar doamna florentina arata ca un travestit. In ceea ce ma priveste, dupa ce am vazut-o pe Mona Lisa, am plecat multumita ca am vazut o capodopera, dar am ramas la parerea ca portrete mai frumoase decit Thomas Gainsborough n-a facut nimeni.

Cum vei mai surprinde telespectatorul in noua ta ipostaza la Romantica TV?

De ce sa-l surprind? Cred ca Teo ar vrea sa-l aduc si sa-l pastrez! Il astept pe Maria sa Telespectatorul duminica, de la ora 20.00, la „Iarta-ma!".