Liderul PNTCD, Aurelian Pavelescu, a declarat ieri ca statul roman incalca Conventia privind drepturile persoanelor la cetatenie multipla si legea care obliga la acordarea cetateniei romanilor basarabeni, prin blocarea cererilor celor 800.000 de soli
Liderul PNTCD, Aurelian Pavelescu, a declarat ieri ca statul roman incalca Conventia privind drepturile persoanelor la cetatenie multipla si legea care obliga la acordarea cetateniei romanilor basarabeni, prin blocarea cererilor celor 800.000 de solicitanti. El a anuntat ca formatiunea sa va organiza la Bucuresti, pe 26 aprilie, o reuniune a partidelor politice si societatii civile din Romania si Republica Moldova, in scopul de a gasi solutii pentru acest blocaj institutional, in interesul cetatenilor moldoveni. Pavelescu a aratat ca o astfel de reuniune este fara precedent, ea fiind necesara pentru dezghetarea relatiilor dintre cele doua state si pentru gasirea de solutii privind blocajul institutional legat de acordarea cetateniei romane. Taranistul a precizat ca se impune ca reuniunea sa fie organizata la Bucuresti, intrucat in Republica Moldova nu exista un regim democratic. (D.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.