Ofcom a declarat ca operatorii de servicii VoIP vor trebui sa explice, de exemplu, ca liniile telefonice cad atunci cand au loc pene de curent si nici nu pot efectua apeluri catre numerele serviciilor de urgenta.
Serviciile de telefonie prin internet care se realizeaza prin conexiuni la internet broadband (banda larga) au crescut in popularitate in ultimii ani deoarece sunt mai ieftine decat serviciile clasice de telefonie. in plus, utilizatorii acestor servicii beneficiaza de oferte de apeluri gatuite in strainatate.
Ofcom estimeaza ca, pana la sfarsitul lui 2007, serviciul va avea in Marea Britanie peste trei milioane de clienti.
Cea mai mare parte a operatorilor de VoIP din Marea Britanie, precum Skype, Orange, Vonage, BT si Tesco, au declarat ca noile reglementari Ofcom nu sunt necesare. Asociatia operatorilor de telefonie prin internet The Internet Telephony Services Providers a anuntat ca noile reglementari Ofcom vor avea efecte negative asupra pietei.
Ofcom (Office of Communications) este organismul de reglementare a industriei media audiovizuale si de telecomunicatii din Marea Britanie. Ofcom apara drepturile cetatenilor britanici si ale consumatorilor de media audiovizuale si telecomunicatii.