Presedintele FRF a fost observator la inca o partida cu probleme. AS Roma a invins pe Manchester United, dar suporterii italieni s-au pus cu bitele pe cei englezi.

Ultima oara cind o echipa englezeasca a jucat in capitala Italiei - Middlesbrough, in martie 2006 - sapte fani din Insula au fost injunghiati, iar numarul total al celor spitalizati a fost de 15. Miercuri, in sferturile Ligii Campionilor s-au intilnit AS Roma si Manchester United si, la fel ca anul trecut, meciul a fost scapat de sub control inca dinainte de a incepe.

Manchester, a 9-a infringere in Italia

Bilantul confruntarilor de strada consemneaza 28 de raniti, iar pe stadion politia a intervenit in forta in sectorul suporterilor englezi, dupa ce acestia au incercat sa riposteze la provocarile italienilor, care au aruncat diverse obiecte in sectorul lor. Ca la mai toate partidele internationale cu probleme, observator la acest joc a fost presedintele FRF, Mircea Sandu. De-a lungul timpului, acesta a fost delegat de UEFA la partide antologice, precum Inter Milano - Dinamo Kiev, in care arbitrului Anders Frisk i-a fost spart capul de catre un suporter milanez, si Olanda - Portugalia, de la CM 2006, meciul cu cele mai multe cartonase din istoria Cupei Mondiale, 17 galbene si patru rosii. In teren echipele si-au vazut de treaba, iar ipoteza prezentei a trei cluburi englezesti in semifinalele Champions League 2007 nu este inca exclusa. Manchester a pierdut cu 1-2 pe Olimpico, eliminarea precoce (min. 34), dar justa, a lui Paul Scholes cintarind mult in aceasta infringere, a noua in cele 12 vizite facute pina acum in Peninsula Italica. Si totusi englezii au scapat usor de sub tirul italian, din cele 23 de suturi si noua cornere ale Romei putind rezulta mai multe goluri in poarta lui Van der Sar.

Chivu a fost criticat de Sir Alex

In acest meci a jucat si Cristi Chivu si a facut-o foarte bine, fiind laudat inclusiv de colegul sau din defensiva, francezul Philippe Mexes. Capitanul nationalei Romaniei a fost acuzat de Alex Fergusson, antrenorul oaspetilor, ca a fost cel care a provocat eliminarea lui Scholes, afirmatie la care Chivu a replicat: ĄNu a primit rosu din vina mea. Merita sa fie eliminat". In celalalt meci al serii, Chelsea a fost pusa intr-o situatie dificila pe propriul teren si a incheiat 1-1 cu finalista Champions League din 2000 si 2001, Valencia. Cele doua formatii si-au impartit reprizele, a doua fiind a gazdelor, care spre final au ratat mai multe ocazii.