Incepind din 17 aprilie, de doua ori pe luna, puteti citi comentariile lui Mario Vargas Llosa in saptaminalul de business „MONEY Express".

„MONEY Express" va publica, in exclusivitate pentru Romania, comentariile pe care celebrul scriitor Mario Vargas Llosa le scrie in cotidianul spaniol „El Pais". Singura publicatie din Romania care a obtinut acordul pentru publicarea acestor texte, revista „MONEY Express", este editata de Grupul Realitatea Catavencu si face parte din conceptul MONEY cross-media, concept care mai include televiziunea The Money Channel si portalul de business moneyline.ro. Textele lui Llosa vor fi publicate simultan cu aparitia lor in „El Pais".

Llosa ar dinamita Casa Poporului

Mario Vargas Llosa semneaza in „El Pais" articole cu greutate politica, practica un discurs ferm impotriva dictatorilor sud-americani si impotriva mirajului castrist care inca ii mai bintuie vechii prieteni precum Gabriel Garcia Marquez. Dupa tinereti de stinga, Llosa s-a convertit la un liberalism moderat, este un observator extrem de atent al marilor batalii ideologice contemporane si un fin comentator al celor mai mari ginditori ai lumii in acest moment. Totusi, el ramine un mare scriitor care nu si-a uitat niciodata educatia de jurnalist.

Llosa publica rubrica „Piedra de toque" in „El Pais" inca din 1977, o parte dintre articolele sale fiind adunate, in 1990, in volumul „Limbajul pasiunii". Celebrul scriitor peruan preda sau conferentiaza la cele mai prestigioase universitati din lume, iar opera sa este tradusa in peste 20 de limbi. A primit premiile „Príncipe de Asturias", „Cervantes" si a fost decorat cu „Legiunea de onoare" a Frantei. Llosa a vizitat Romania de doua ori pina acum si a declarat, vazind Casa Poporului, ca aceasta ar trebui dinamitata.